• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Będą potrzebne ;)

Ja w subie na Usher 1003SUB miałem wzmocnienia, a komora miała zaledwie 21L, grubość ścianek to 31mm :)
Zwykłą budę testową z 18mm bez wzmocnień chciało rozerwać... a Ty masz przecież 12" potwora :D

Mam to w ok 18(? Zawsze zapominam) l netto i w przy wzmaku 200w 4ohm budka lekko pracuje. Przy wiekszej mocy może być tylko gorzej.

Chyba że brać te HK?
Mam taki zestaw. Fajnie to gra 😉

Do samochodu wrzuciłem RE REX8 w chyba niecałych 10l (nie było miejsca), obudowa zamknięta.
Impuls ma to niesamowity, ale słychać że bardziej jest to klepacz pleców niż subwoofer.
Ale w aucie więcej nie oczekuje, w domu bym nie chciał.

Niestety nie ma :/
Będzie to mój pierwszy system CA, AMY kupiłem na OLX, teraz próbuję coś do nich dobrać.
Też myślałem o tym HK akurat są na allegro, ale jak mam robić zwrotkę to myślałem już o czymś innym. Chyba że brać te HK?
Jakby co to mi leżą nowe missiony i zwrotki od Łukasza ;-)

@borys - tez miałem go w br, jakieś 70l. Zniekształcał głos ze strun głosowych ;)

Paweł tu http://diyaudio.pl/showthread.php/26707-Automatyczny-włącznik-odkrzacza-warsztatowego jest mój wątek. Schemat polecił mi Jacek Zieliński
Płyteczkę skrobnąłem na szybko w Eaglu, elementy z szuflady. Z kawałka aluminium zrobiłem radiatorek który zagięty pod płytką tworzy obudowę i osłania ścieżki żeby nic się tam nie dostało.
Późno jest więc z większym obciążeniem nie testowałem jeszcze ale lutownicą odpalę odkurzacz.
Bardzo mi brakowało takiego aktywnego gniazda przy frezowaniu lub szlifowaniu.

Jaki masz drugi schemat?
Załącza i odłącza błyskawicznie. Muszę tylko pod obciążenie sprawdzić czy nie będzie się nadmiernie grzał.

Powrót