A mnie ciekawi czy było by możliwe adoptować to do włączania np. suba lub końcówki mocy?
Do tego masz gotowy układ APO na naszym forum.
Paweł Można by pomyśleć o jakimś podtrzymaniu. Może kondensator by załatwił sprawę.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
A mnie ciekawi czy było by możliwe adoptować to do włączania np. suba lub końcówki mocy?
i tu jest minus tego ukladu - powinien dzialac jeszcze troche po wylaczeniu frezarki/wiertarki
Przecież wystarczy zaczekać kilka sekund z wyłączeniem sprzętu
W czym problem ?
Strata kilku sekund dla urządzenia aby się schłodziło ?
Nie słyszałem aby takie działanie zaszkodziło frezarce , wiertarce czy też pile![]()
idac takim tokiem rozumowania to ten wlacznik nie jest potrzebny - zawsze mozna przeciez wlaczac osobno odkurzacz![]()
W odkurzaczu Karcher wylacznik dziala z opoznieniem i to jest bardzo dobra funkcja. Generalnie nie wyobrazam sobie pracy z odkurzaczem bez automatycznego wlaczania i wylaczania. Niby banal, a taki przydatny.
Do tego masz gotowy układ APO na naszym forum.
Paweł Można by pomyśleć o jakimś podtrzymaniu. Może kondensator by załatwił sprawę.
Jak komuś wpadnie w ręce taki układ z odkurzacza to fajnie gdyby się podzielił. Ja swój idę testować pod obciążeniem.
Niestety próby pod obciazeniem nie wytrzymał triak i rezystor.