• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

aaa to co innego. ile sztuk i jaki projekt?? macie juz jakies konkretne wyceny??
bo moze w jakiejs szkole tanio wytocza :lol:

Tak w szkole jakiejs powinno byc najtaniej, ja np u mnie w szkole toczylem sobie kolce bylo tego ok 20 szt i tylko material swoj musialem miec, i zaleznie od natloku pracy jak by nie bylo nic do roboty to moglbym nawalac cale 6 h :mrgreen: ale teraz nic nie zdzialam bo czekam dopiero na kolejke na dziale tokarek :cry:
Pozdrawiam!!!

Standardzik Tesla i sc10 . Brakuje mi jeszcze zwrotnicy i muszę coś pokombinować z tymi za głębokimi frezami :cry:

lobo14, ała... co ty zrobiles temu glosnikowi ze on taki porysowany jest?? :|
El_liero, teraz to juz inna bajka ;)

Patrząc na ustawienie wzmacniacza domniemam, że kolega jest zwolennikiem dużej ilości basu :razz:

i te śruby... paskudztwo.
El_liero, jakie głośniki tam pakujesz :?:

ja nie wiem ale mi za cholery nie wychodzi łączenie forniru a u Pawła wygląda to super

szpara napisał:
Patrząc na ustawienie wzmacniacza domniemam, że kolega jest zwolennikiem dużej ilości basu
jak zrobi lepszy sprzet to nauczy sie sluchac "plasko" :P

krzyhoo9 napisał:
ja nie wiem ale mi za cholery nie wychodzi łączenie forniru a u Pawła wygląda to super
na tym fornirze faktycznie niewidac tego za bardzo. zrobie probki na innym fornirze czy tez tak wyjdzie...

lobo14 napisał:
...muszę coś pokombinować z tymi za głębokimi frezami :cry:

Bosze,nastepny :lol: jak by byly za plytkie to moglbys sie martwic...no a tak,nierozumiem :neutral:

no wlasnie. przeciez mozesz sobie porobic podkladki z kartonu lub dac uszczelke
mozliwosci jest sporo ;)

szpara napisał:
Patrząc na ustawienie wzmacniacza domniemam, że kolega jest zwolennikiem dużej ilości basu :razz:
no fakt lubię dużo basu hehe
Pawel S. napisał:
lobo14, ała... co ty zrobiles temu glosnikowi ze on taki porysowany jest?? :|
w sumie to dobrze że jeszcze działa bo to wynik sprzątania matki w garażu :evil:
Poza tym to jest skręcone prowizorycznie ponieważ czekam na części do zwrotek i imbusy :mrgreen:
Frezy już poprawione uszczelką pod okna :wink:

Nie wiedzieć czemu ale jakoś nie przepadam za zatapianiem głośników w obudowach przez frezowanie itp... :-) Moje tonsile bardzo mi się podobają a w sumie wystają nad front chyba ze 3mm to chyba było by bez sensu robić frezy... a ro noł

najnowsza zabawka deker'a :mrgreen:

glosnik ma naprawde ogromny magnes jak na 18cm...

[ Dodano: 2007-11-05, 16:36 ]

no i skonczylem lakierowac monitorki. jutro trzeba bedzie frezy zrobic i zmontowac wszystko. jedynie mam problemy z dostaniem terminali...

krzyhoo9, te skrzynki lezaly u mnie od dosc dlugiego czasu i wykonalem w nich otwory jeszcze zanim dorwalem frezarke...
frezy bede robil tylko pod tunel bo te z polinka wymagaja idealnego otworu. jutro pokaze jak latwo mozna "poprawic" otwory ;)

gdybym chcial to bym tez zrobil frezy pod glosniki ale kolumny ida na handel (kupiec juz czeka) wiec niebede sie bawil

Powrót