• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Nie obyło się bez przygód :P dwa zadiorki na rogach które musze nadłożyć :P i teraz jeszcze nie wiem czy przy robieniu frezów czy się fornir nie postrzępie.

melisław napisał:
Jak dobrze przykleiłaś (docisnąłeś) i masz ostre frezy to nie

Dociskałem piorąc gumowym młotkiem. i frezy ostre bo nie używane :P od nowości :P Używałem do tej pory tylko 2 frezów :D wiec powinny być ostre :P

W końcu stuningowałem panel do suba na GDN 20/80/2.
Przed zmianą:

Po zmianie:

W porównaniu do poprzedniej wersji panel jest z alu, końcówka to symasym wg. projektu flodinsa i filtr sktywny sub4.
Sub gra dużo lepiej, sym się nie wzbudza (stary sym strasznie się grzał mimo niskiego prądu spoczynkowego) i co najważniejsze nie ma brumu.

Dla rozluźnienia wklejam taką konstrukcję znajomego któremu się nudzi, i muszę powiedzieć że ta puszeczka gra całkiem nieźle jak na napój :wink: całość jest wypchana jakimś materiałem tłumiącym na spodzie coś cięższego i gra to dość głośno i nawet czysto :wink:
Sam byłem zaskoczony wchodząc do pokoju i mówiąc przycisz tą pepsi :oops:

http://w530.wrzuta.pl/film/4J8XROmcVff/wideo009

Pozdrawiam

Do gotowych nie dam bo to jest taka konstrukcja na wesoło :wink: i nie moja.
A co do objętości to zadałem mu takie samo pytanie a może po piwku puszka ? powiedział że sprawdzał i nie grało tak dobrze jak teraz bo za duża :mrgreen:
Co to za głośnik nie wiem i nic na tym drugim nie pisze

Ma jeszcze drugi taki to może wsadzi w druga pepsi i będzie miał stereo :mrgreen:

Komponenty do klona WLM La Scala Monitor

LA%20Scala%20Monitor_1.jpg

DIGIPROCOMP napisał:
Robisz pod zamówienie czy już Ci się Accutony/Seas znudziły? :shock:

nie jako następne głośniki , acuutony zostają,jedynie myślę nad zamianą seasa ca22rnx na cos innego

ciekaw jestem jak to gra z lampa i jak mniejsze lampy typu EL34 sobie z tym poradza... Masz pod ten monitor przy sobie projekt? Na AS byla wersja podlogowa z duzo wiekszym litrazem..

Powrót