csbiczek
a będzie relacja z dalszej budowy???
podłogówki czy monitory???
jaki litraż???
zwrotnica z audiohobby???
a będzie relacja z dalszej budowy???
podłogówki czy monitory???
jaki litraż???
zwrotnica z audiohobby???
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
podłogówkiKrystian Markow napisał:podłogówki czy monitory???
ok 19lKrystian Markow napisał:jaki litraż???
tak ale później może będzie zaprojektowana pod podłogówki jeśli będzie taka potrzeba(z audiohobby jest pod monitory bliskiego pola)zwrotnica z audiohobby???
wprawdzie elektronikiem nie jestem ale w spisie elementów na audiohobby widze więcej o dwa rezystory niż w schemaciecsbiczek napisał:Zwrotki gotowe, pora zacząć myśleć o obudowach
to patrz na schemat a nie spis(a najlepiej przeczytaj cały wątek) :razz: W spisie jest para rezystorów więcej bo w pierwotnym projekcie jest rezystor 3,9ohm lecz później został zmieniony na 4,7ohm i taki został bo autorowi dzwięk bardziej odpowiadał(luzem u mnie też leżą i zobaczę która opcja mi przypasuje bardziej)Krystian Markow napisał:wprawdzie elektronikiem nie jestem ale w spisie elementów na audiohobby widze więcej o dwa rezystory niż w schemacie
cytat z audiohobby napisał:1. Podstawową opcją, do sprawdzenia której namawiam właściwie każdego budującego ten projekt, jest regulacja poziomu wysokich częstotliwości za pomocą szeregowego rezystora w l-padzie tweetera. Pomiary były wykonane z rezystorem o wartości 3.9 ohm, jednak po stosunkowo krótkim czasie zmieniłem go na 4.7 ohm. Wartość 4.7 ohm okazała się w moim przypadku optymalna, jednak jeśli chodzi o voicing dużą rolę odgrywają osobiste preferencje.
funiax1 napisał:lars233 piękny, na wysoki połysk zrób.
Polusek napisał:lars233, jak gruby fornir? Ładne to maszMoment z lakierem nie powinien reagować, nawet jak coś przesiąknie
Ja bym lekko zabejcował przed malowaniem, góra i dół mocniej, a środek mniej, fajny był by efekt, takie cieniowane
![]()
Pawel S. napisał:Pawell_17, czy ten radiator jest przykrecony do TDA?
bo nie wyglada to za ciekawie :???:
Pawell_17 napisał:Pawel S., Na razie tak, ale to wersja beta tylko do uruchomienia, w obudowie już będzie siedział inaczej ale zastanawiam się czy dać go w środku czy na zewnątrz
:/
ciekawe czy da się zreanimować trupa :razz:Polusek napisał:Na stół operacyjny z nim!