• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

lklukasz napisał:
Bekcs eKm napisał:
mala frezarka cnc ;p
:?: :?: :?: napisz coś więcej

ciekawy link dla hi-endowców
http://www.idg.pl/news/142664/Audio...h.kabli.za.250.zl.uzyjcie.zwyklego.drutu.html
co myślicie?

No oczywiście, tak samo bezsensowne jest stosowanie cewek nawijanych taśmą ze srebra :|
Za ta kase można mieć przecież 20 cewek albo i ciut więcej o nawet mniejszej rezystancji XD
metr taśmy srebrnej 1,33mm2 /84zł
metr taśmy miedzianej 2,10mm2 /4zł

Pozaginać, pomalować i obudowa na wzmak cacy :D
Mam pomysł jak można łatwo zrobić sterowanie z pilota wzmakiem. Robił ktoś coś takiego?

Kit najlepszym przyjacielem samochodu ;)

Jutro tapicerowanie, jak położyć skaj na takie krągłości ? potraktować go z opalarki ?

adambb, nie opalarka a suszarka - wystarczajaco sie nagrzewa
a skaj polozysz normalnie. kleisz obie powierzchnie butaprenem i czekasz az wyschnie. pozniej dociskasz razem z naciaganiem. jedyny problem moze byc przy przejsciu z boczku do pierscienia (moze sie odklejac pod wplywem naciagu)

mi to jakos poszlo ;)

[ Dodano: 2010-02-08, 18:58 ]
Krystian Markow, jak nie ma nic w opisie to wybieraj wg uznania
najczesciej wybieram np 1,2mm + 0,7mm
taz napisał:
Sesja i człowiek się odrobinę nudzi
ja tez mam sesje i sie wcale nie nudze :P
krecilem dzisiaj pierwsze filmiki do video-tutoriali
nie wiem co z tego wyjdzie... :roll:

Monitor podłączony do lampy i obudowa testowa TL na GDN-22-300 podłączona do wzmacniacza 150W:

Panowie,czapki z głów,dlaczego wcześniej nie robiłem linii,głośnik który wcześniej nie grał w closed i w br teraz chciał mi z mieszkania zrobić komorę ciśnieniową...i zrobił to z taką lekkością...a to dopiero jedną obudowę zrobiłem do testów :twisted: Przecież jak podłączę dwie to mnie wymeldują :mrgreen:

Pomiary HDS180+XT bez wygładzania, na ile wiarogodne nie mam pojęcia ale bez względu na fazę zawsze jest dołek między 2-4kHz:

Krystian Markow, napisz nam ile chcesz na to wydac to podesle ci spis elementow

jamess8, napisz w jakich warunkach je przeprowadzales

czarekp9 w zasadzie to Seasy są lepsze pod każdym względem. Z HDSa jest ciut mniej basu i jest on bardziej utwardzony niż z mojego CA18RNX. Góra w wykonaniu XT25 jest kiepska biorąc pod uwagę cenę jego samego. Jest ostra i cykająca. Jeszcze Hansa Zimmera mogę słuchać, ale jakaś ostrzejsza muzyka zaczyna mnie denerwować. 27TDFC ma sporo lepszą górę.
jamess8 jutro wstawię HX18 do komory bezechowej i pomierzę ten zestaw Svantkiem.

Pawel S. napisał:
jamess8, napisz w jakich warunkach je przeprowadzales
Na razie w małym pokoju 12m^2 bo nie mam czasu przenosić całego sprzętu do dużego pokoju. Ciężko jest zrobić gładki pomiar w takich warunkach. Za parę dni pobawię się w dużym pokoju.

taz napisał:
jamess8 jutro wstawię HX18 do komory bezechowej i pomierzę ten zestaw Svantkiem.
Fajnie, przynajmniej pomiary będą wierniejsze rzeczywistości. Jestem ciekawy jaki będzie wynik.

Powrót