• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Witam

Zaczynam przygodę z pomiarami. Na razie mam tylko kartę zintegrowaną.
Zrobiłem pomiar NearField HDS164 z ze zwrotnicą i wyszło coś takiego jak na zdjęciu:
Czy jest ten pomiar w miarę ok?
Jaka może być przyczyna tego dołka na ok 1kHz?

ps.
Widzę że przy tych dołkach coś z fazą nie tak

Polusek napisał:
Na stół operacyjny z nim!

Pewno scalak do wymiany...

Teraz już nie wiem czy scalak do wymiany :/ teraz nagle zaczął się nagrzewać, sprawdziłem próbnikiem i napięcie niby jest :?: nie wiem jak dalej sprawdzać bo mam tylko zwykły miernik :neutral:

Witam!

Czy jest na forum Łodzianin, posiadający frezarkę ? Potrzebuję pomocy w zrobieniu 4 frezów - dwa pod PJ i dwa pod ARN - oczywiście zapłacę. I może wie ktoś czy można gdzieś w Łodzi dostać MDF (kawałek) ? ;-)

Pozdrawiam,
Krzysiek191022.

krzysiek191022, w liroju mają ale max gr to 12mm ja mam frezarkę i mogę ci użyczyć ale mieszkam 20KM pd Łodzi

pomyslalem ze zrobie sobie raz w zyciu 'profi' plytki,
poszly do firmy Merkar i w sumie sie juz robia ;)

nope, to prototyp
daje sobie glowe obciac ze gdzie-niegdzie bedzie trzeba zrobic drobne poprawki, jakiegos pada powiekszyc czy cos :)

zamowilem juz komplet czesci, zloze - sprawdze i potem moge ew. *.brd wystawic,

a jak skoncze uniego to biore sie za driver v2, ktory bedzie nieporownywalnie bardziej rozbudowany i funkcjonalny :) (dla moich przyszlych mono blokow na symkach, takie zboczenie ;p)

Lekka przymiarka:

...ta dłuższa płyta w środku jest za długa,dziś niedziela więc specjalnie do zdjęcia docinać jej nie będę :) komora na średniaka będzie docięta z płyty 16mm,całość jest z 18mm.

obudowa do pre jadisa jp200 i do zasilacza tego pre

front 10mm
tył 3mm
góra i spód 3mm

wymiary 350x460x180

lklukasz wszystkie pytanka..... i sporo konstukcji jest na http://www.cnc.info.pl/

Bekcs eKm ......plus za konstrukcje bramy na pewno będzie to sztywne, minus ...jak juz zdecydowałeś się na4 prowadnice szufladowe to trzeba było dać je w parach w dwóch płaszczyznach ... znacząco poprawia sztywność ...

jak kiedyś liczyłem koszt "dobrych szufladowych" to prawie to samo cenowo wyjdzie kupić kątownik aluminiowy a na nich jezdzą "wózki" na małych łożyskach ...a dokładność trwałość nieporównywalna do szufladowych ...

szufladówki strasznie szybko się rozklekocą niestety ;p

Jak narazie to poczatek budowy, brama gotowa moze w 1/4 a reszta tylko poustawiana. Te 2 srodkowe prowadnice beda inaczej, teraz to tylko sobie lezy ;p. Na poczatku planowalem zrobic prowadnice jak piszesz ale stwierdzilem ze za duzo czasu mi to zajmie, a ma to byc taka konstrukcja zrobiona na szybko, taki wstep zanim zrobie cos lepszego.

Powrót