raven1985, obecnie przy robieniu płytek korzystam z merkara (
www.merkar.pl), jakość przyzwoita, wykonanie troche długie na te prawie miesiac czekałem ale za to cena przystępna. 30-40 zł za dokumentację i 25zł za dm^2 dla dwustronnego blatu to naprawde OK. Dla taniości obie plytki wysłalem jaki jeden projekt z prośbą o przecięcie, dlatego maja nawet jednakową szerokość.
Drugą firmą któą można polecić to (
www.prototypy.com) , tam sporo zamawia mój kolega i na razie sobie chwali, bardzo im się jakość poprawiła. Pierwsze ich płytki były takie saobie, teraz są bez zarzutu. Co ciekawe i rzadkie prototypy mają pełną ofertę grugości laminatów ! Mozesz nawet zamówić na blacie 0,3mm i nie będą kręcić nosem, że małe zamówienie itp (wiele firm chce przy nietypowych rozmiarach od razu żeby zamawiać jakieś wielkie ilości)
drukowane.pl odpuść sobie jak najszybciej ! Zamówiłem u nich sporo płytek i kupe miało feler, najpoważniejszy to mikrozwarcia, gdzieś zwykle na otworach do poligonu ale niektóre takie, że nie idzie znaleźć. Nawet jak znajdziesz to sie zwykle wiąże z wylutowaniem elementu a weź wylutowywuj listwe 2x10pin a tak miałem. Kupa roboty i płytke łatwo uszkodzić.
Przelotki w ich wykonaniu to tragedia, otwory nie trafiaja w centrum pada, tylko gdzieś obrzeżami , czasem aż nie jest otoczony miedzią.
Solder maska to tragedia, podgrzejesz to odłazi, po lutowaniu w piecyku widać jak gdzi niegdzie puchnie, jak ręcznie przysmażysz mocniej to od razu odejdzie, masakra. Jedyne co ich ratowało to cena ale już sobie to odpuszczam, szkoda ryzyka za pare zł.
USB będzie w prostej formie, na mostku ft232

. Teraz w PC od groma portów USB a jeden RS więc trzeba wyjść naprzeciw, szkoda ze bedzie mnie to kosztować ekstra 15zł hehe.
Podoba mi się twój DAC, widać stawiasz na pełna symetrię płytki, u mnie zwykle z tym różnie bywa, czasem panuje lekki chaos

.
Generalnie kocepcje mamy nieco odmienne, ja wyracowałem sobie strutkurę hierarchiczną, z master boardem, do którego podpinam reszte urządzeń. W sumie mój DAC też będzie mógł pracować solo bez żadnego sterowania ale zasilanie chociażby juz ma podawane z tej płytki mater bo tak jest wygodniej z jednego zasilacza podłaczyć np dac + regulator głośności. Jak ktoś wejdzie w mój projekt w prosty sposób będzie mógł rozszerzać go bez powielania już istniejących rzeczy jak własnie zasilanie czy zdublowane systemy sterowania urządzeniami.