• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Jimi, później wrzucę w projektowanie zwrotnicy krok po kroku
Pawel S., najpierw wykombinowaliśmy zwrotkę później okładaliśmy deskami "kolumnę" i robiliśmy sztuczne odbicia. A jak to brzmi to opiszę jak skleję zwrotkę i zamontuję w samochodzie. Ale najpierw Herdi musi mi vifę oddać :evil:

no to widadomo. Ale innego wyjscia nie ma. Bo w samochodzie to i tak same gory i doliny beda i odbicia. Jak bys to mierzyl w samochodzie to o zrobieniu zwrotki nie bylo by mowy. Mozna pozniej zobaczyc co z tego wyszlo.

Pawel S., musisz podjechac blisko okna albo pozyczyc garaz :wink:
jak zobaczysz co sie na wykresie w samochodzie to ci przejdzie. Rownie dobrze mozesz zmierzyc glosniki w rogu pokoju na biorku i poukladac cos z desek. Choc to juz partyzantka.
Mowa o sekcji srednio-wysokiej. Bo 2 drogi to juz inna para kaloszy.

Kep`skie rewolucje :)

Natchniony znów ostatnio zbudowałem dla testów oto coś takiego :)
Chciałem sprawdzić jak zachowuje się 1 monacor. Zrobiłem obudowe zamkniętą no i ja pierdziele :) Kep zabija basem :)

Z tym że chciałem jeszcze zapytać jakie zjawiska zachodzą w całym układzie kiedy zastosowałem zwrotnice z projektu borysa na 2 kep a podłączyłem jednego? Co się dzieje z podziałem?

A to moje takie skromne diy na visatonkach :) tylko uszczelgi pod glosniczki i lala :)

Załączniki

• visato_407.jpg
    visato_407.jpg
    44 KB · Wyświetleń: 0
  • visat_116.jpg
    visat_116.jpg
    42.5 KB · Wyświetleń: 0
  • vis_243.jpg
    vis_243.jpg
    35.9 KB · Wyświetleń: 0
lklukasz,
Co ty gadasz.... nie ma dobrej zwrotnicy do kepa. Przynajmniej ja nie znalazłem jeszcze. A jeżeli mam znów tak okaleczyć dźwięk jak przy pomocy poprzedniej zwrotnicy to wolę to jak zestaw brzmi teraz ... Właściwie to wszystko teraz jest na plus w porównaniu do zestawu na dwóch kepach. Kolumny grają... ożyły wręcz :) Nie wiem na czym polegał babol ale zwrotka borysa to jakaś pomyłka...

Powrót