• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Ciekawe jak brak ekranowania obudowy wpłynie na dźwięk. Ja mam całą obudowę z blachy, a mimo to jak zdejmę górną pokrywę to słychać cichy przydźwięk.

Nie wplywa w żaden sposób. Sprawdzałem czy reaguje na telefon - nie reaguje i ja zadnych przydzwiekow nie slysze.

hah, tez chcialem w swoim uni zrobic front z kamienia, tylko mialem taka wyobraznie ze ostatecznie odpuscilem, bo koszty ciecia i frezowania byly kosmiczne :)

napewno bedzie ladne

No tak, działa, ale jak przycisne wlacznik odpali trafo, ale jak go puszcze znow je wylacza :D

Mam stac i trzymac?

Bo pewnie masz przycisk monostabilny i tyle. Aby on działał musisz go trzymać. Potrzebujesz bistabilny przełącznik i tyle.

dsc00070l.jpg

Na zdjeciu wyszlo tak mocno, w rzzeczywistosci podswietlenie jest duzo slabsze i ciemniejsze.

Uniamp, ten, ktory jest na stronie 741. Lepsze zdjecia zrobie jak ukoncze calkowicie i zaloze temat w konstrukcjach.

Panowie, zabrałem się za suba na nowym dwucewkowym STX 8", mam skrzynkę 25 litrów, ale nie wiem jaki wybrać b-r. jestem totalnym laikiem w tym, czy mógłby mi ktoś doradzić jaki wybrać tunel? z góry dzięki.

Powrót