• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Cewkę możesz zawsze dać, dobierz coś mniej więcej w miejsce podziału. Nie musi być powietrzna, tu bez problemu wystarczy rdzeniowa.

Od 5 dni nikt nic nie robił? LENIE! :P

Ja zabrałem się wreszcie za obudowę pod AXX1212 - 28L @38hz, zobaczymy co z tego wyjdzie.

Cuda potrafi, a dokładność cięcia jest równa 0mm odchyłku. Zaznaczę, przyłożę prowadnice i jest tak jak chciałem, nawet pod kątem :)

A frezarka to dopiero przyjemność pracy, myślę że jak masz zagłębiarke to i frezarka też będzie z festo.

Kupowałem piłę i frezarkę razem i na frezarkę OF 1010 EBQ brakło trochę kasy, ale i tak kupilem dość dobrego boscha GOF 1300 CE.
Miałem okazję się pobawić nimi w sklepie przed zakupem - jakoś tak lepiej mi leżał bosch w rękach noi mocy trochę więcej.

ale skoro masz festoola to dlaczego nie ciales gory/dolu pod katem?

O to Ci chodzi? :)

Kupowałem piłę i frezarkę razem i na frezarkę OF 1010 EBQ brakło trochę kasy, ale i tak kupilem dość dobrego boscha GOF 1300 CE.
Miałem okazję się pobawić nimi w sklepie przed zakupem - jakoś tak lepiej mi leżał bosch w rękach noi mocy trochę więcej.

U mnie w pracy podobny bosch leży cały czas w szafie , w codziennym użytku są 1010 po prostu wszystkim sie lepiej pracuje festo ale rozumie - kaska. Gdzie w Krakowie można "pomacać" festo ??? Bo do nas przedstawiciel przyjeżdża.

Ja kupowałem w TADO Kraków,
ul. Kamienna 45,
31-403 Kraków,
tel./fax (012)418-11-12

www.tado.pl

Tu nie aż tak o kasę chodziło - bo różnica tylko 200zł, sama sprzedawczyni powiedziała od siebie, że lepszą maszynką jest bosch niż festo jeżeli chodzi o te tanie frezarki. Ja miałem to samo wrażenie, więc wziąłem końcowo boscha, bo lepiej mi w łapach leżał.

Mały gift od znajomego :)

Prawdopodobnie zrobię mu przeszczep w żółtka, który przed chwilą przyszedł :)

Tak, malowane proszkowo. Za niedługi czas ruszę z projektowaniem uniwersalnej obudowy pod SE w pięciu różnych kolorach;)

troche zabawy z frezarka i alu ;)

informuje ze tam sa 2 pierscienie!
srodkowy jest na audaxa widocznego na zdjeciu
wiekszy idzie do drzwi na woofer

To moja pierwsza konstrukcja tu prezentowana więc proszę nie szczędzić uwag.
Aktualnie składam do kupy kilka kitów które maja zmieścić się w obudowie po starej mini wieży Technicsa z której wykorzystałem także trafo. Skład mieszanki to mostek na TDA2794 własnym trafem oraz filtrem dolnoprzepustowym (avt2449) dla zasilania basu, dwa mostki LM4780 dla średnich i wysokich tonów - zasilane z trafa które już było w owej obudowie, podwójny potencjometr PGA2311 oraz źródło sygnału zbalansowanego w postaci przetwornika D/A burr brown PCM1796 (avt 5170).
Jedyne wejścia jakie będzie posiadał wzmacniacz to USB oraz OPTICAL

Fotka zbiorowa wszystkiego co ma się znaleźć w obudowie:

W miarę postępów będę uzupełniał fotki z budowy oraz reagował na Wasze sugestie. Pozdrawiam Andrzej

Ostatnia edycja:
Powrót