• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

wczesniej pokazywal fotki - gruby lakier

wiem ze jest dobre - ale lepiej by mi wygladalo gdyby byl odrobine blizej osi
Albo zdjęcie, albo tyle tego lakieru dziwnie wpływa na kwestie wizualną BR w lewej kolumnie (w oddali), albo po prostu nie jest jeszcze wciśnięty do końca
przeciez pisze ze bawi sie jeszcze ze strojeniem! czyli tunele w obu nie sa wlozone do konca :p

To lakier poliestrowy w wysokim połysku położony na "lusterko". B-reflexy są w fazie testowej. Co do przesunięcia seas`a myślę że w obu przypadkach może być tyle samo zwolenników jak i przeciwników :)
Fornir w środkowej części jest tak naprawdę bardzo "czarny". Rzecz w tym, że nie przyłożyłem się za bardzo do zdjęć :) No i dodatkowo połączenie lakieru kolorowego i poliestru na fornirze znacznie by skomplikowało sprawę.... Może następnym razem opatentuje jakieś obejście :) Na dniach przerzucę temat do działu gotowych konstrukcji i postaram się napisać o zestawie coś więcej.

zeby nie bylo ze nic nie robie

tonsile po regeneracji ;)
brakuje mi jednego GDN 10/30 8r
jak ktos ma (w dowolnym stanie!) to piszcie do mnie ;)

nowy1 Mi sie ta konstrukcja nie podoba z racji brzydko rozmieszczonych przetworników i ogromnej przedniej sciany;)
A lakier jak najbardziej mi sie podoba.
Wiec coś o nim wiecej?

Prawda, wyglądają świetnie, ale jakby zmniejszył proporcjonalnie front i głębokość przystosowując te wymiary do głośnika 180mm, a nie 220 jak w oryginale, to byłoby tylko lepiej moim zdaniem.

Prawda, wyglądają świetnie, ale jakby zmniejszył proporcjonalnie front i głębokość przystosowując te wymiary do głośnika 180mm, a nie 220 jak w oryginale, to byłoby tylko lepiej moim zdaniem.

nie dało by się tak zrobić

front 10cm reszta 2,8 cm i 34 l dla woofera

Może nie poziom kolegi nowy1, ale mój prezent na październikowe urodziny dla mojej zdecydowanie piękniejszej połówki:

Ushery T9950 + 8945A. Płyty pocięte na obudowy leżą już na działeczce. Jutro mam nadzieję pokażę zbudowane domki. Do października zostanie je ofornirować.

o widze, ze beda minitory
jaki litraz planujesz?

A ten terminal planujesz zamontowac czy tylko do zdjecia pokazales?
Pytam bo jest ochydny i chce zaproponowac zmiane.

o widze, ze beda minitory
jaki litraz planujesz?

A ten terminal planujesz zamontowac czy tylko do zdjecia pokazales?
Pytam bo jest ochydny i chce zaproponowac zmiane.

Będą monitory, ale nie małe. wychodzi ok 20-21l po odjęciu głośników i BR. Pochylona ścianka przednia o 7 stopni. Będą też podstawki zamontowane na stałe. Oczywiście mogłem zrobić kolumnę podłogową, ale ostatnio zaczęły mi się podobać monitory na podstawkach. Zwrotka na początek pierwszego rzędu a jak będę miał czas to pojadę z nimi na komorę bezechową i zrobię porządne pomiary to się może zaprojektuje coś lepszego. Terminal jest jaki jest. I tak będzie z tyłu, a był od ręki i kosztował 4,50zł/szt więc może być.

mam taki sam terminal i mi się podoba:-) lklukasz, pokaż mi jakiś ładny terminal za przyzwoite pieniądze;) Napiszę Ci czy jest w moim guście.

Nowy1, zakupiłeś ohydnie wyglądające kolumny, ale lakier fakt ładnie położony;)

Miałem ostatnio identyczne, to wykręciłem i zamontowałem same gniazda (pcv wywaliłem)

Śrubka od tyłu gniazda ma tylko 10mm, więc będzie problem z zamocowanie w płycie 18mm, musiałbym zastosować jakąś nagwintowaną tulejkę a takowej nie posiadam.

Powrót