• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Śrubka od tyłu gniazda ma tylko 10mm, więc będzie problem z zamocowanie w płycie 18mm, musiałbym zastosować jakąś nagwintowaną tulejkę a takowej nie posiadam.

No wiem, niestety króciutkie, ale moje motto brzmi - nie ma rzeczy niemożliwych ;) (ja podbierałem trochę od wew/ nawierciłem co dało punktowe małe odchudzenie płyty w tym miejscu... ;) )

Miałem ostatnio identyczne, to wykręciłem i zamontowałem same gniazda (pcv wywaliłem) ;)

---------- Post dodany o 12:19 ---------- Poprzedni post o 12:18 ----------

nowy1.......

kolumny odkupione od kolegi ,skrzynki i lakier robił Zybel z Audiostereo

ja swoich kolumn raczej nie zamienił bym na scan speak-i nie ta klasa :)

A pro po terminali fakt tragedia ja zawsze daje aluminiowe anodowane 10mm

http://allegro.pl/scan-speak-trojdrozne-ekta-i1790246348.html to aukcja

a tu moje i tak raczej zostanie na dłużej :)

p.s sory za off top :)

taki maly tuning i odrazu terminal lepiej wyglada :)
20110523245.jpg

By lklukasz at 2011-09-03

nowy1 takie ładne kolumny na świetnych głośnikach a taki masz śmietnik w zwrotnicy
wyglada to żałośnie
elementy też niczego sobie
bardzo lubie mundorfy

Ja też prędzej przyczepiłbym się do b-r:D

To co udało się dostać w sklepie. Przyczepcie się jeszcze cholera o kolce :razz:

Może jeszcze coś wyjaśnię, o czym nie napisałem wcześniej. Te głośniki będą grać u mojej lubej max 1,5 roku. Za 1,5 roku powinniśmy w końcu razem zamieszkać i wtedy na handel pójdą moje Fostexy z Usherami w TL. Wtedy dokupuję 8955A, robię do nich TL a te kolumny będą robić za nadstawki. Front się zmieni bo nie będą grać z BR. Terminale też się zdejmą bo zrobię swoje własne DIY. Ale póki co miało być po kosztach i jest po kosztach ze sklepu obok a nie z netu.

nowy1 takie ładne kolumny na świetnych głośnikach a taki masz śmietnik w zwrotnicy
wyglada to żałośnie
elementy też niczego sobie
bardzo lubie mundorfy

Tak jak pisałem odkupiłem gotowe kolumny od kolegi

a propo-s kolcy ja u siebie zrobiłem sobie takie :)

2011-08-12%25252016.22.22.jpg

2011-08-12%25252015.04.11.jpg

Żeby nie było, że nic nie robię. Straciłem dziewictwo - pierwsze zwrotnice polutowane :)
zwrotnica%20usher.jpg

zwrotnica%20fountek.jpg

Kolejne będę chyba lutował na płytce pcb aby było bardziej estetycznie.

Ja zazwyczaj staram się to robić na terminalu. Szybciej, i estetyczniej niż mocowanie zwrotki do kawałku deski...

prawda, ale do moich to nie wiem jakiej wielkosci musialby byc terminal, zeby ta zwrotke utrzymal ;)

Powrót