Nie na temat...
Przynajmniej nie robię tego prawie w każdym temacie tu na forum... | ![]() |
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Przynajmniej nie robię tego prawie w każdym temacie tu na forum... | ![]() |
Moja i znajomych opinia jest taka że ten projekt jest wręcz idealny dla ludzi którzy chcą uzyskać dobrze brzmiący, nisko schodzący bass ale jeżeli ktoś słucha "rąbanki" (sorki za wyrażenie) w stylu techno czy hardstyle to chyba lepiej postawić np na 2,5 drogi bo tam będzie basu więcej.
Można by pomyśleć nad "zateelkowaniem" głośników w jakimś gotowym projekcie 3-drożnym. Ewentualnie coś zupełnie nowego ale właśnie w kierunku trzech dróg. Te linie transmisyjne na "dwunastkach/piętnastkach" to jednak wydaje mi się "popierdółki" - 18-AWX to coś pośredniego - natomiast na takich min. 8 calach... Problem tylko taki, że obudowa byłaby pewnie wielkości szafy... to znaczy problem, nie problem - zależy dla kogoKonstrukcja zdecydowanie do większych pokoi/salonów.
---------- Post dodany o 20:09 ---------- Poprzedni post o 20:07 ----------
No i kto tym razem podejmie się sponsorowania projektu?![]()
po co robić jak mamy gotowe( do wyboru obudowy zarówno TL jak i BR) ( po sylwestrze będę wykonywał te pierwsze w TL - ale nie dla siebie
a co sądzicie o tych projektach ??) :
http://www.troelsgravesen.dk/Jenzen-SEAS-ER.htm
i dla bogatszych (w sumie marzy mi się ten projekt):
http://www.troelsgravesen.dk/Jenzen-NEXT.htm
po co robić jak mamy gotowe![]()
Troels ma te elemnty za darmo, to co mu szkodzi takie wpakować. Zresztą żeby zrobisz pasywną zwrotnice na takich elementach płacać za nie trzeba by na głowe upasć.a na zwrotnice trzeba wydac całą wypłate w tych projektach. Jedna wypłata to jedna zwrotnica hehe
jamess8
, 18 cm na średnitonowy? Widziałeś w ogole charakterystykę tego głośnika?
Chociaż biorac pod uwage modę (szczegołnie tu na forum) na jak najniższe podziały, to jednak rzoumiem dlaczego o nim myslisz. No cóż, dobre kolumny nie dla każdego znaczy to samo....
a na zwrotnice trzeba wydac całą wypłate w tych projektach. Jedna wypłata to jedna zwrotnica hehe
a na zwrotnice trzeba wydac całą wypłate w tych projektach. Jedna wypłata to jedna zwrotnica hehe
Ja się ciągle waham pomiędzy W18EX001, a W18NX do mojego projektu jako średniotonowy, ale ciężko cokolwiek więcej znaleźć o tych głośnikach w necie... Może do metalowego L26 bardziej pasowałby W18EX, ale boję się zbytniego komplikowania zwrotnicy