• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

oczywiście i ja się nie obijam, oprócz zamówień obudów itd dla klientów jestem w trakcie robienia pre od accuphase e-408 oraz końcówek od e-450 i zabezpieczenia z softstartem również projektu accu.

więcej na temat klonów itd accu na audiostereo, np tutaj:

http://www.audiostereo.pl/klon-accuphase-p-350_76698.html/page__st__580

z całości będę składam wzmacniacz na spory wzór accuphase. a ten e-450 ma spory potencjał mocowy :), zdjęcia końcówek niedługo

---------- Post dodany o 19:00 ---------- Poprzedni post o 18:03 ----------

a tam przy okazji jeden kanał i zabezpieczenie:

pewnie jeszcze się trochę pozmienia, na razie chcę to odpalić więc lutuje to co mam

co do tranów w pre i końcówce 90% jest takich jak w oryginale, 10 % to trany zamienne (chyba lepsze niż oryginały)

Kondki nippon chemicon rubycon zl, nichicon muse itd. bez jakiś bóg wie co jak w pre ale elementy dobrej jakości, rezystory głównie dale a jak nie było wartości to beyschag, Cewki wyjściowe sam nawinąłem :)

Widzę, że ciągle składasz jakąś nową elektronikę DIY, przynajmniej dla mnie nową. Ale to dobrze, zawsze jakieś nowe doświadczenia.

Widzę, że ciągle składasz jakąś nową elektronikę DIY, przynajmniej dla mnie nową. Ale to dobrze, zawsze jakieś nowe doświadczenia.

owszem ale po tym projecie cała moja elektronika przejdzie selekcje, część pójdzie na handel część zostanie zmodyfikowana, myślę nad zrobieniem jednej dużej integry z wbudowanym dac-iem selektorem wejść, regulacją głośności, pre i końcówkami a to co zostanie jak wspomniałem pójdzie w częściach, troche pewnie w całości, w świat, końcówki lynx najprawdopodobniej sprzedam tak jak stoją, nie będą rozkładane na elementy bo szkoda mi tego. gainclone to muszę przemyśleć, na części więcej wezme ale czy sprzedam, jeszcze nie wiem, pewnie tak jeśli zdecyduję się na rozłożenie Pre od tego gainclona ( z regulacją na przekaćnikach i rezystorach, dac-em itd) wtedy Lynx w świat, gainclone w świat, pre na części i do budy z pre od accu i końcówkami od accu itd a podzespoły które zostaną - jak obudowa itd też komuś puszczę. Chciałbym zrobić taką jedną konkretną obudowę i wszystko tam upchać ale szkoda mi rozkładać to pre :( bo wiele już przeszło ze mną :P natomiast chyba będzie to nieuniknione... by konstrukcja nowa była bezkompromisowa

LuSzTi pokazął to ja też;)

ca78452d0bf4f4c8.jpg

b353c87e25932b19.jpg

No prawie jak trumna:P Te skosy...ehhh....:P

A tak na serio to trzymam kciuki!!! Zapowiada się fajny projekt!!! Z tego co wiem to SS 9700 i Ushery 8948 i 8955. Naprawdę duży potencjał!!!

Za duże skosy, szerokości nimi optycznie nie zamaskujesz a jak się na nie patrzy to przychodzi na myśl trumna (Jak juz wspomniał Luszti).

Widziałem ten HDF ale pytam o skosy, bo tam 3 płyty, radziłbym okleić. Dasz jeszcze na górę i po sprawie.

Kolejny stolik RTV. Tym razem robota na zamówienie:

I znany zestaw na Usher-ach- również na zamówienie. Podstawki oczywiście są zaopatrzone w kolce, czego nie ma zdjęciach.

przedwczorajsze "kocykowanie", myslalem ze bedzie trudniej :)

najtrudniejszy fragment, poskjejany z 5 kawalkow bo mi kocyka zabraklo, na szczescie nie widac laczen

Powrót