• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Ten pasek z merbau jest celowo, liście jesionu były o wiele szersze, ale do 3way będzie ok :) Myślę, że kolumny pokażą pazur dopiero po lakierowaniu.

Szybkie pytanie: czy pod GDN 15/40/5 jest sens dawać podfrezowanie? Bo ma on taki wyprofilowany kołnierz.

Wysłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk

ciezko powiedziec, robie troche na pałe bo głosniki mi zwyczajnie zalegały ale wzorowałem sie wymiarach oryginalnej obudowy(znalazłem w sieci katalog w pdf) np br powędrował na tył bedzie na strojony na słuch. Podobnie zwrotnica mysle ze utne missiona 8.2uF plus cewka0.36mh wg noty aplikacyjnej. Basu raczej nie wyda za wiele ale srednica w probnym odsłuchu do przyjęcia. Pochwale sie potem efektem koncowym jak nakleje na to wenge classic i polakieruje. Narazie zawieszone bo mam inne wydatki. A i jeszcze ten lakier metaliczny- swietna sprawa ,bardzo wydajny, kupiony w lerua merlę za 28 zł Trendy Specials Motip:P Na żywo błyszczy sie jak najnowszy model mercedesa!

Praca wre:
IMG_7072.jpg

Dostałem dziś alu na obudowy do Alepha 5 oraz Naima.

IMG_7074.jpg

Do syma takie "puszki po piwie"? Bez sensu, chyba że to testowo

To logiczne, że testowo, te tzw. "puszki po piwie" mają 6000uF 350V :) Docelowo mają trafić do DRSSTC, albo jakiegoś mocniejszego coilguna na doublerze napięcia sieciowego :D (zobaczę w przyszłości). SYM najprawdopodobniej dostanie 10000uF50V Nichicona z wzmacniacza Onkyo, w którym gra uni obecnie.

Powrót