• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Szybka przymiarka,wszystko ładnie pięknie wchodzi,idealnie wyliczone frezy :)

Załączniki

• skora.JPG
    skora.JPG
    39.5 KB · Wyświetleń: 0
PYTANIE TECHNICZNE: czy materiał na maskownicę może wpłynąć niekorzystnie na pracę tunelu br? Wpadłem na pomysł wykończenia tunelu kawałkiem płyty z naciągniętym materiałem (jak w załączniku).

Myślicie, że czarny materiał na maskownice będzie się komponował z czarnym skajem? Gdzie można kupić tanio taki materiał (koniecznie czarny)?

Załączniki

• maskownica.png
    maskownica.png
    113.2 KB · Wyświetleń: 0
pomysl dobry

wplyw jakis tam ma. ale widzialem juz takie zabiegi wiec raczej mocno to nie wplynie na prace b-r

material w polinku, stx lub allegro

trochę drogo :/ a na dobrą sprawę potrzebuję tylko jakieś 0,01m^2, chyba trzeba pomyśleć nad jakąś alternatywą...

Po ogólnych niezadowoleniach ze przętu czas na budowę pilarki stołowej.. kilka fotek z budowy:

16022013861.jpg

16022013860.jpg

Do sprzętu wykorzystam pilarkę McAllistera 1,8kw z tarczą 235mm (na zdęciu porównanie z małą Hitachi 165mm :D)

16022013856.jpg

Sprzęt jeszcze nie gotowy ale na dniach zostanie uzbrojony w prowadnice ;)

17022013874.jpg

nie za maly ten blat jak na stolowa?

rozumiem ze fabryczna pilarka w celu mozliwosci ciecia pod katem?

szkoda ze nie mam miejsca bo bym sobie zrobil stol do frezarki :(

nie za maly ten blat jak na stolowa?

dziury po bokach na rozsuwany stół w boczny kierunkach do szerokości cięcia ok.1,2m

rozumiem ze fabryczna pilarka w celu mozliwosci ciecia pod katem?

głębokość i kąt regulowany, wysokość cięcia 70mm

szkoda ze nie mam miejsca bo bym sobie zrobil stol do frezarki

Dovelowo mam zamiar zapakować tam również frezarkę, górnowrzecionową (jest miejsce) coś tak jak tu: http://thinkingwood.blogspot.com/2012/12/project-2-diy-portable-3-in-1-workbench.html

Poprawiłem już w poście.

---------- Post dodany o 10:37 ---------- Poprzedni post o 10:35 ----------

a co z dlugoscia? pomocnik do obierania plyt czy jakas kobylka?

Tam jest dokłądnie tak jak z boków, można wydłużyć go o jakieś 30 cm, tak liczę. To mnie w sumie satysfakcjonuje, i tak znacznie lepiej jak zwykłe pilarki :stoliczkowe"

nie glupie - bo faktycznie miejsce sie tylko marnuje na tych stolikach...

chyba najpierw bym zaczal od modyfikacji pily w garazu. dodac prowadnice z podzialka, wiekszy blat, odsysanie pylu i juz taniej wyjdzie z plytami ;)

Powrót