• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

dolphin123, jakiej srednicy sa otwory? bo moglbys moze te wyciete srodki przerobic na pierscienie dystansowe do CA ;)

jak chcesz to mozesz wszystkie srodki brac :razz: jest tego troche a mi niepotrzebne;) 16 wydaje mi sie maja napewno musialbym dokladnie zmierzyc;)

tylko ze te krazki co tam widac to z nich jeszcze wnetrze jest wyfrezowane aby byly wlasnie do kanapki pierscienie wieksze na 20cm glosnik;)

5h pracy, żeby zrobić podpórkę na podstawki lamp (wyznaczyć otwory, dobrać wysokość), zamocować od nowa zasilacze... Masakra. Aż mnie głowa rozbolała :|

esh0 ,,wszystko poukładane, dużo dobrej roboty" :mrgreen: A tak na serio to i tak chyba Ci poszlo szybko bo ja ostatnio 2 godziny walczylem z rozmieszczeniem elementów w zwrotnicy :wink:

No tego kształtu to już moja druga konstrukcja :D, Kształt super ale roboty z tym jest bardzo dużo... ;)

Nawet fajnie to wyglada :wink: Jakie sa koszty takiej "lezki" :?:

[ Dodano: 2008-07-04, 09:32 ]
Szopler nie mania tylko wszystkim znudziły sie "klocki" :lol:

Koszty normalne jak zwykła obudwa, tylko wiecej kleju i wkrętów i oczywiście duzo wiecej roboty!

U mnie już czekają zwrotki na KEP'a z XT19. Nigdzie w mojej okolicy nie ma mdf'u :/ więc stoję w miejscu jeśli chodzi o skrzynki. Z drzewa szkoda roboty, bo chce zrobić coś ala "lakier fortepianowy".

img0361ps7.jpg

Wcześniejsze zwrotnice pod AKX + PJ też tak zrobiłem na wzór Pawła S., ale wtedy jeszcze tutoriala nie było :) Długopisy były pod ręką to tak wyszło :)

Trzeba sobie radzić. Pewnie myślicie, że tam są też śrubki, ale tak na prawdę są to nagwintowane gwoździe pomalowane sprayem :P

[ Dodano: 2008-07-06, 11:16 ]
W planach mam coś takiego:
kepfinishwn2.png

kepfinishprzekrojbv8.png

kepfinishrysunekhj3.png

Powrót