• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Nie na temat...
lampę też można dobrze zaprojektować ;)
Może trochę niefortunnie napisałem to pod postem dotyczącym lamp ale mam na myśli ogólnie wzmacniacze. W dzisiejszych czasach to chyba wszystkie wzmaki powinny mieć płaską charakterystykę. Jeśli nie mają to do każdego wzmacniacza powinni dodawać ulotkę z pomierzoną charakterystyką. Może ukróciło by to dyskusje rodem z audiostereo w stylu ten gra sucho, a tamten mokro ;)

Sam mam zerową wiedze na ten temat i nie ukrywam, że chętnie posłuchałbym co mają do powiedzenia ludzie którzy słuchają głośników i zwrotnic, a nie bezpieczników :)

PS. obejrzałem właśnie "reduktor szumu" na YT i widze, że to nie tak trudno pomierzyć charke wzmacniacza. Bede musiał się pobawić i zobaczyć jak wypada budżetowy sony którego mam :cool:

Wzmak pracuje już w zakresie bliskim przesterowania a jak jeszcze dasz głośniej to robi się kupa.
Piszesz o 6H8C i EL84 w PP?Wzmacniacz ten może nie jest tytanem mocy:)i faktycznie może mieć problemy z ruszeniem 10 calowych woferów,gra jednak niesamowicie dynamicznie radząc sobie bez problemu w pomieszczeniu ok 40m2.Rozkręcony był max na połowę mocy więc zostało sporo zapasu a już było wystarczająco głośno :biggrin:

Ostatnia edycja:
relqwnxopvh33e993hhl_1374774223.jpg

nie dziwie sie ze zibi skrytykowal te glosniki. w zamknietej to basem nie chce grac :(

Trudno z małej obudowy z małym głośnikiem uzyskać dobry bas z OZ, to prawie niemożliwe. Przy tego typu konstrukcjach bas refelxy ledwo zapewniają jako taki poziom basu.

ale tu jest basu mniej niz z ARN 116. o daytonie nawet nie wspominam ;)

tak wiec zmieniam projekt zamknietej na 2 litry - i tak basu nie bedzie. a takie malenstwa mozna wszedzie powiesic/postawic ;)

Nie na temat...
Lody i zapiekanka w mielnie :) o ile części nie są "aż" tak drogie do tego projektu, o tyle ciekawi mnie jaki byłby koszt złożenia tego przez kogoś :)

Gdyby człowiek nie był mechanikiem a elektronikiem... a btw. a może macie samochód do naprawy ? :D

Powrót