• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Fornir był fornirem modyfikowanym, może przy lepszym jakościowo fornirze nie "rozerwało" by go. Po prostu przy podgrzewaniu wysechł i powstały naprężenia.
Może klejenie na budapren nie jest profesjonalne ale za to wygodne i w takim przypadku by nie było problemu jak wyżej.

raven1985 kondensator w osi cewki? :)

Dziś ciąg dalszy walki z ca - wleciał RF P2D2-8 w Cl 13L, daje radę, ciekawe co w BR potrafi:) Przód prowizorycznie ale ogarnięty:) Czeka mnie jeszcze wymiana kabla zasilającego, zabudowa pod wzmaki i parę innych detali, ech ech;)

Gniazda może i tak, ale nie wtyki :)

Ogólnie to są 2 i 4 pinowe, każdy współgra z gniazdem 4 pinowym, więc kupując gniazdo 4 pinowe nie musimy się martwić że wtyk 2 pinowy nie wejdzie, nie będzie stykał (no chyba że kupimy jakiś no name zamiast Neutrika).
W zależności jak się przylutuje kable tak zadziała.

---------- Post dodany o 11:59 ---------- Poprzedni post o 11:56 ----------

Ogólnie nie polecam tych wtyków co ma csbiczek na zdjęciu, zdecydowanie lepsze są te: http://muzycznytrio.pl/product_info.php?products_id=28

Idzie jak krew z nosa (motyla noga bedzie duzo krotsza, narazie wystaje). Takie pytanko mam, czy jak mam jakies wkrety, ktore uzywalem podczas montazu to wykrecic je i zaszpachlowac czy zostawic?

cyii2vv693uanwu6115y_1382128951.jpg
atbttfh9720rq3gpq132_1382128947.jpg

Idzie jak krew z nosa (motyla noga bedzie duzo krotsza, narazie wystaje). Takie pytanko mam, czy jak mam jakies wkrety, ktore uzywalem podczas montazu to wykrecic je i zaszpachlowac czy zostawic?
Ja wykręcałem i zalewałem otwory żywicą, ale w takich zaginanych paczkach zostawiłem. Łby zalewane a i tak po jakimś czasie wyszły pod fornirem minimalnie :/

Powrót