• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Dzis byłem na zakupach: :wink:

Bede robił kumplowi piecyk w-g projektu Pana Janka... :smile: Mostkował ktos ta koncówke??[z odwruceniem fazy]

[ Dodano: 2008-06-25, 20:27 ]
aaaaaa i przy okazji odebrałem PCB do uniampa :cool:

pizdzik napisał:
Mostkował ktos ta koncówke??[z odwruceniem fazy]

Inaczej nie da się zmostkować niż odwrócić faze ;) Ja mostkowałem ją i Holtona 600? 6 par końcowych, dwa takie układy :) oczywiście Janki ze sobą a Holtony ze sobą ;) w czym problem? :twisted:

No jak mozesz to zarzuc mi na pw najprostszy schemat... myslałem nad tym z altrona, bo nie chce mi sie pcb trawic :razz:

[ Dodano: 2008-06-25, 22:18 ]
znaczy tylko pcb bym kupił bo mozna :wink:

pizdzik, taki układ można wykonać już na jednym tranzystorze. Ktoś opisywał na forum, albo Quester, albo Yoshi_80 tak mi się widzi. Ja zastosowałem opamp
AD797 i do tego chyba ze 2 elementy ;) dałem podstawkę pod opamp żeby sprawdzic czy sa róznice przy nich. Miałem do testowania kilka wiec sie zrobilo dla potrzeb testów i zostało. Schematu nie mam, wzoru pcb też :neutral: Ten z altrona to lipa ;)

takero, święta prawda, i to był jeden z powodów dla którego już niezrobie estadowego wzmacniacza ;) sprzedalem holtony póki nie było za późno. Drugi powód to to ze ceny są znacząco większe niż te za które możemy kupić używaną "lepszą firmową" końcówkę.

pizdzik napisał:
No jak mozesz to zarzuc mi na pw najprostszy schemat... myslałem nad tym z altrona, bo nie chce mi sie pcb trawic :razz:
poszukaj w edw , tam to się nazywa jakoś chyba podwajacz mocy czy jakoś tak.

taaa - robota w czynie spolecznym na potrzeby tutoriala :]
to sa monitory Caleba. teraz beda jechaly do yoshiego na pomiary i jak wszystko bedzie to pojawi sie tutorial ;)

Ja też może się wstępnie pochwale. Zacząłem budowe kolumn w sumie trwa ona już ze 3 lata ale teraz jakoś wzieło mnie na pozbijanie obudowy. Kolumny na Eminence Gamma 15" i Selenium D210Ti. Myśle że będzie w miare grało. :wink:

Załączniki

• 1_729.jpg
    1_729.jpg
    42 KB · Wyświetleń: 0
  • 2_113.jpg
    2_113.jpg
    36.9 KB · Wyświetleń: 0
  • 3_133.jpg
    3_133.jpg
    49.4 KB · Wyświetleń: 0
  • 4_153.jpg
    4_153.jpg