• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

nie widzę sensu wyciągania tych głośniczków które pokazałeś z ich oryginalnych plastikowych pudełeczek jak mają służyć tylko do testów :razz:

po za tym trochę za duże te skrzyneczki Twoje ;)

dokladnie 5 litrow strojenie 65-70Hz;) pierwotnie myslalem o jakis tanich 13stkach, ale sie zastanawiam jakby to wygladalo miec na froncie 4 lub 6...8 tych malych midwooferkow z pierwszego linku;)

Przed chwila mialem szczeke na ziemi... ladnie ceny plyt poszly w gore - przynajmniej u mnie....
Za plyty wiorowe z docieciem na "male" 2.1 placilem 100zl z groszem... masakra:/

Ja słyszałem że mają sie pozbywać plyty wiórowej surowej i zastąpić ją tą powlekaną białym laminatem bo nie dość że podobno lepiej schodzi to kosztuje tyle samo czy nawet mniej u producenta. Maxi ile za m2 ?

Mi wyszedl prawie caly arkusz - ledwo sie zmiescilem :P , nie wiem jaka oni tam cene za m2 maja.

panowie czy do takiej zwrotki

takie ułożenie będzie poprawne )wiem że brzydko ale jakoś tak wyszło :P )

csbiczek, przeglądałem .. ale zawsze tak źle tak niedobrze :P ... poza tym jakoś nie wychodzi mi włożenie idealnie 3 cewek na małej płytce :/

Ja za MDF 22mm tydzień temu z docięciem zapłaciłem 200zł za 5,423m^2. Metr kwadratowy 33zł kosztował :mrgreen:

Maxi napisał:
Mi wyszedl prawie caly arkusz - ledwo sie zmiescilem , nie wiem jaka oni tam cene za m2 maja.
2,07*2,7=5,5-5,6m2
110/5,5=20zl/m2 razem z cieciem - w miare normalna cena :razz:

Warg napisał:
wiem że brzydko ale jakoś tak wyszło
no i teraz upakuj to na mniejszej przestrzeni i bedzie OK :P

i zwrotki gotowe :mrgreen:

tak wiem duże brzydkie itp ... miejsce w skrzynkach na nie jest :razz:

wcale nie brzydkie bo nie az tak zle wykonane.
przymocuj jeszcze cewki bo sie poodrywaja
zwroc uwage jednak na wymiary. w erze powszechnej miniaturyzacji takie cos nie ma racji bytu :???:

Pawel S., cewki przyczepie tylko musze dorwać jakieś ostre cienkie wiertło bo mam wszystkie potępione na laminacie :razz:

a co miniaturyzacji to hmmm ok ale co przeszkadza że płytka jest duża? bynajmniej cewki są od siebie bardziej oddalone, a skoro zmieści się bez problemu na tyle albo "suficie" obudowy to czemu nie?

jakoś z stwierdzeniem "w erze powszechnej miniaturyzacji takie cos nie ma racji bytu :???:" dziwnie mi się skojarzyło jak gdzieś widziałem fotke czegoś pokroju JMlab grande utopia albo nawet większego podłączone pod gain clona :???: :razz:

no ale może ja lubie przesadzać (mój nie wykończony symek)

Pawel S. napisał:
Warg napisał:
ale co przeszkadza że płytka jest duża?
kasa :P
no tak może wszystko bym zmieścił na jednej takie płytce czyli jakieś 3-4 zł raniej .. czyli jedno lepsze piwo
Warg napisał:
no ale może ja lubie przesadzać (mój nie wykończony symek)
i to jest piekne w DIY - mozna zrobic cos co nie ma uzasadnienia finansowego tylko dla wlasnej satysfakcji :mrgreen:
tak z innej beczki jak ktoś kiedyś wrzucił na audiostereo schemat zasilacza mojego syma ludzie się dopytywali z wzmaka jakiej firmy jest ten zasilacz myśleli że creek albo coś podobnego :razz:

Powrót