• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Panowie, miałbym proźbe o weryfikacje poprawności złożenia zwrotnicy.

Schemat

Zwrotnice

csbiczek, no właśnie NIC nie brumi. Aż sam się dziwię.
Znając życie to jak wszystko ładnie poukładam w docelowej obudowie i podłącze superekstra wypaśnymi kabelkami to pojawi się brumienie, buczenie i ch.. wie jeszcze co...

keisan napisał:
A właśnie że się da!
tak, jak zrobisz to samo we wlasnym zakresie

Warg, u mnie juz koniec z taka produkcja... oddalismy butle znajomym
pegelmesser napisał:
Widze ladne niebieskie kondensatorki, identyczne mam w zapasach. Tez chyba wykorzystam w zwrotnicy
MKT wiec na jakosci nie tracimy a kosztuje 1,5zl zamiast 4 :P

Domek dla preampa nr 3 z audiotonu :) :) :)

Na to pójdzie szpachla, przód i tyl blacha jakaś grubsza 2, albo 3mm :] albo alu albo miedź - nic nie jest do końca wiadome xD

cudny90, ciut duże mi się to wydaje :razz: I te lampy za bardzo schowane... Ale oczywiście kwestia gustu :razz:

cudny90, ciut duże mi się to wydaje

Niieee, tam musi wejść cały układ preampa z trafem, selektorem, układem sterowania potkiem z silniczkiem, no i sam potek xD do tego jeszcze włącznik dotykowy i takie tam :D

A, czy lampy są schowane ... hmm od powierzchni podstawek 7mm ;) Tak się tylko wydaje.

cudny90 napisał:
Niieee, tam musi wejść cały układ preampa z trafem, selektorem, układem sterowania potkiem z silniczkiem, no i sam potek xD do tego jeszcze włącznik dotykowy i takie tam :D
a to co innego :razz: Myślałem że tylko trafo, zasilacz i preamp :wink: Ty masz podstawki do przykręcenia więc czemu ich nie dasz na górę?

dlatego ja robie do tego pre robie obudowe zamkniętą identyczną jak do końcówki to takie małe lampki komicznie wygladają na wierzchu dużej obudowy :razz:

No w sumie macie racje, komicznie troszkę wyglądają takie małe lampki, ale uuujdzie ;) Gdyby nie to, że muszę tam zmieścić inne duperele to bym napewno zrobił mniejszą :]

A podstawki mam do przykręcenia, ale te "pierścienie" czy jak to nazwać, przez któe się przeciąga śrubeczki, które trzymają same podstawki są brzydkie ... taka srebrna blaszka :P Nawet po pomalowaniu by to ładnie nie wyglądało

A ja kładę swój pierwszy fornir... , nie jest źle ale zawsze to pierwszy raz . Jak na razie zabrakło mi papieru ściernego , jasne że 300-400 da sie coś zrobić , 150 mi o wiele lepiej idzie.

[ Dodano: 2009-02-24, 22:12 ]
ale jeden wniosek wyciągnięty... NIGDY WIĘCEJ OKLEINY ! Fornir drożej wychodzi ale efekt lepszy

p2240347fm0.jpg
p2240326hi1.jpg

Tydzień ciężkiej pracy... ;)

Powrót