• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

jak znajde troche czasu to mysle ze zaczniemy :razz: tylko meczy mnie jedno pytanie.. po co mi to... :lol: a jeszcze mam sdsa i tafa do zrobienia... :roll:

I tak będę musiał je rozkręcić i ściany posmarować wikolem :lol: + oczywiście uszczelnienie. Piłowania też trochę będzie, bo idealnie równo nie wyszło, ale tak to jest, jak się wszystko samemu chce robić i to bez żadnych ścisków stolarskich :P

226708.jpeg

Mała przeróbka pendrive'a, którego dzisiaj wygrałem :P No cóż, dialnet w tym roku nie popisał się pendrive'ami więc swojego musiałem stuningować :) skrócony o diodę led ( jakieś 7mm ) i usunięta blacha z wtyczki. Jestem w trakcie opracowywania obudowy do tego cacka :)

PS: Jeden gościu ( widziałem na necie ) wsadził pendrive'a do przycisku enter - mój mieści się do caps locka :D

A i wynik moich prac na dziś:

Obecnie czekam na gąbke perforowaną, a potem montuje głośnik i plexi i ląduje w konstukcjach ;) A potem montuje UV diodę i ląduje na allegro :lol:

LightSound napisał:
Mogę się dwoma zaopiekować za odpowiednia sumkę ;)
zaproponuj cos sensownego mozna sie dogadac;)
Swoja droga chetnie zamienilbym sie z kims 8ohmowych na 4 bo wszystkie niestety ósemki do mnie przyszly a wymog pod lampke mam 4ohmy... :sad:

ALe po co?
Koszty, ograniczenie pasma, znieksztalcenia, itp itd.
No i na co komu w audio impedancje 600om?
To sa trafka ewentualnie do zamiany sygnalu symetrycznego na niesymetryczny i odwrotnie, ale taniej i lepiej robi sie to na OPAMPACH.

no .. kondensatory na wyjściu preampa lampowego, kondensatory na wejściu wzmacniacza tranzystorowego ... za dużo kondów też nie jest dobrze

Powrót