• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Czy ja wiem chciałem ją pomalować na taki sam kolor żeby przełamać czerń w monitorku no może wymyślę coś inne go w kolorze czerwonym czy dedykowanym jaki ma być aby jej nie ruszać chociaż mi się podoba takie rozwiązanie :grin:

no to predzej dalbym kolorowa ramke wokol kazdego glosnika
latwiej wykonac a nie zniszczysz glosnika wiec pozniej latwiej sprzedasz :P

Męczę się z nimi, ale chyba już zostawię je sobie na jutro. Nie mam już siły wkręcić wkrętów. Wiertarką jeszcze jutro spróbuje, bo śrubokrętem będzie ciężko, mimo, że wcześniej już sobie ponawiercałem dziury wiertłem 3 mm. Ręce mu już się trzęsą przy takich sprawach, bo gdyby mi teraz śrubokręt objechał i wpadł na lakier to chyba spuścił bym się z mostu :D.

UKA napisał:
:lol: :lol: :lol: toż to jakieś zboczenie

hehe może i tak, ale gdy sobie przypomnę 2 warstwy szpachli, 2 warstwy podkładu, 3 warstwy utwardzanej bazy, 3 warstwy lakieru i do tego każdorazowy szlif to już wcale nie mam tego tak bardzo za zboczenie :D.

Kolumny już grają. Nie żałuje żadnej wydanej złotówki. Grają pięknie, potęga dźwięku. Zupełnie inna liga niż kep i vifa.

nomapelum....chyba nie skumałeś aluzji :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Skumałem skumałem, ale próbuje się jakoś usprawiedliwić :D sam siebie hehe

[ Dodano: 2009-09-17, 22:25 ]
Dzisiaj na szybko zdążyłem zrobić 1 fotkę, jutro postaram się już wrzucić do gotowych konstrukcji coś lepszego:

sekcja popularnego missiona ;)

ma ktos jakis pomysl dlaczego tak sie stalo? :???:
wymontowalem go z brata samochodu bo zaczal ciszej grac...

DIGIPROCOMP napisał:
Czym "skrobałeś" otwory bo chyba nie wyrzynarką

Wyrzynarki też nie mam :cry:

Kilkadziesiąt dziór wiertarką i setki pociągnięć pilnikiem = ból w krzyżu murowany :mrgreen:

ps. to już standard obudowy do 3D

Tak, wiem. Skopiowałem wygląd, z któregoś projektu na forum. Nie chciałem robić zwykłych klocków, więc padło na ścięcia i odizolowany niskotonowy.

Nie wiem czy nie zbyt odizolowany... Łupać będzie tak samo, ale z lokalizacją wokali może już być problem....

Porównanie cz. I

Porównanie cz. I

No to wreszcie przyszła pora na porównanie które nie tylko mnie bardzo ciekawi, dwóch bardzo u nas znanych głośniczków aczkolwiek mało popularnych w lewym narożniku IT MDS 10 w najbardziej ekskluzywnym wydaniu MULTIDRIVE w prawym tak przezemnie zachwalany Visaton TIW 200XS

Potrzymam was jeszcze w napięciu i w skrócie napiszę że po 5 minutach odsłuchu jak narazie 1:1 ale na wszystkie szczegóły i na miarodajne porównanie zapraszam za jakąś godzinkę jak odsłucham wszystkich rodzajów muzyki w odpowiednich konfiguracjach.

Powrót