• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Jak kusz osiądzie to też się taka robi ;P Zawsze można dla odważnych ją walnąć grafitem - zrobi się bardziej matowa. Jak coś zawsze można też zmazać - tytan się nie ściera.

Michał K

Ile Ci zajmuje zrobienie takiego projektu :?: przydał by mi się taki żeby zobaczyć wizualnie jak to będzie wyglądać :grin:

Co ma jedno do drugiego?

mimo iż HCM ma wyższy układ magnetyczny wychył membrany wg producenta jest wręcz taki sam jak przy XAW.

bingant napisał:
Do mnie dzisiaj przyjechała taka "bestia" :)

tiw2.jpg

A ja myslalem ze moj TIW 250XS ma potezny magnes, ale przy tym glosniku wyglada marnie ;P aczkolwiek i tak jest jak dla mnie potezeny ;P

Ciekawe jak to cos gra ;P

raffal81 napisał:
A ja myslalem ze moj TIW 250XS ma potezny magnes, ale przy tym glosniku wyglada marnie ;P aczkolwiek i tak jest jak dla mnie potezeny ;P

Magnez to nie wszystko ,jak zawieszenie jest grubości dętki od stara to niema co się dziwić

No przyznac sie musze ze jak zobaczylem w moim TIW'e zawieszenie to sie przestraszylem czy w ogole membrana bedzie w stanie sie poruszyc ;P DEDTKA od STARA to dobre okreslenie ;)

Ale w tym MIVOC'u to ahhh ;)

nowy1, dolphin123, bo ciagle musze pisac ze jedno to pierwiastek a drugie to "cos" do wytwarzania pola magnetycznego
roznica jednej literki a sporo zmienia :P

Powrót