• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

No właśnie o takie coś mi chodziło, chyba po prostu mam to fazke za małą.
Dzięki za pomoc!

i zrob wieksze slady obrobki

---------- Post dodany o 18:55 ---------- Poprzedni post o 13:52 ----------

fx-300
nawet jak zaszalejemy z kondami to wychodzi taniej ;)
niestety z cewkami juz nie zaszalejemy bo nie ma wyboru...

zwrotnica by yoshi
gdybym nie mial glosnikow za darmo to bym sie wkurzyl...

---------- Post dodany o 19:00 ---------- Poprzedni post o 18:55 ----------

a to moze i do kompletu

to tego sluchalismy po AS ;)

Na Twoim miejscu brałbym się za coś konkretniejszego

szczerze mowiac to MX-140 uznalem za porownywalne z moimi drozszymi vifami...
ale tego samego nie moge powiedziec o 3sm bo projekt zwrotnicy nie jest w moim stylu...

a jak bede cos robil dla siebie to napewno beda to ciekawsze kolumny ;)

te rowki po nozu tokarskim - niech beda wyrazniejsze
daje to ciekawszy efekt wizualny

jak nadal nie rozumiesz to zrobie foto

Jestem w trakcie robienia preampa Wallin'a (poprzedni uległ destrukcji dzięki siostrzeńcowi ;) ) i mam takie pytanie:
dorwałem jedną wkładkę mikrofonową po rozbiórce słuchawek z mikrofonem i jest dość podobna do Panasonica, ale jedynie oznaczenia na niej to wybity symbol: BX, jest trochę wyższa od Panasonica. Ktoś się orientuje co to może być i czy się nadaję?

Edit:
Firma słuchawek - Easy Touch

Ostatnia edycja:
Heh ;) też tak myślę, dzięki za radę :D
Ale jak będę miał okazję, to chyba przetestuje ją:)

Chodzi o to, ze do tej wkladki nie ma plikow kalibracyjnych, a do panasa sa. Moze nie idealne dla kazdej wkladki ale zawsze to cos.

Zgadza się, to też było powodem mojego wachania się, ale zobaczę jak będzie ona sobie radziła bez plików kalibracyjnych w porównaniu do Panasonica z plikami kalibracyjnymi :)

A u mnie to czeka od kilku miesięcy:
1003309x.jpg

Ale dalej moje lenistwo przeważa, muszę się do cholery wreszcie za to wziąć i coś zaprojektować :/

Powrót