• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Nie ma problemu ze zrobieniem panelu. Problematyczne jest bardziej dobór filtra dp i jednego radiatora, który spełni oczekiwania większości. Chociaż przy drugiej opcji myślę, że A6023 powinien starczyć... Jak chcecie to mogę wykonać, ale sam panel może kosztować 50-100zł..

A po co mi to?:)
Nawet nie szukałem firmy, która by mi to wykonała bo... :
1. Na froncie napis volume jest dla mnie szpetny
2. napis on/off sam na froncie wyglądałby słabo
3. Teoretycznie mógłbym opisać tył, ale skoro go nie widzę, to po co sobie koszta robić...? (tym bardziej że napisy szpeciłyby w tym wypadku górną blachę)
Co innego w docelowym sterowniku wzmacniaczy gdzie gniazd we/wy jest dużo więcej...

Dziś oddałem wersję roboczą magistra, więc po przyjściu do domu zaczęło mi się nudzić. Kiedyś zrobiłem schemat, dziś go przekonwertowałem w takie oto dwustronne pcb. Nie wiem czy coś jest wybitnie wbrew sztuce projektowania płytek, a jeśli jest to proszę mnie nakierować :)
A pcb ma być końcówką Nelsona Passa First Watt F5
Poniżej zasilacz dlań.

No, jeszcze zrobiłem jakiś czas temu projekt First Watt B1 - preamp, no, ale tu sam wiem, że płytka jest do poprawek.

Może w przypływie gotówki (kiedy to będzie :( ) zmajstruję te wynalazki.

To ja sie pochwale swoim dzielem 99% ukonczenia zostało tylko zmienic chłodzenie zasilacza stabilizowanego i dorzuic płytke regulacimg836ji pracy wentylatorów:)
dsc4032o.jpg

dsc4031.jpg

Sam sub.
1kV poboru pradu 600wat przy 4ohm i 15kilo wagi:D

Pobór prądu masz w amperach, a mocy w watach, co do 1kV[napięcie] to nie rozumiem po co tak wysokie napięcie ci w subie, fakt że bawiłem się setkami kV, ale to inne konstrukcje :D
Panel ciekawie się prezentuje, końcówka mocy to HOLTON? Jakie zastosowałeś zabezpieczenia?

Powrót