• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Bingant w swoich Illuminatusach przeniósł BR spod spodu na front i stwierdził, że bas nabrał życia.
Kwestia nieodpowiedniego strojenia, czy BR od spodu negatywnie wpływa na brzmienie?

A Yoshi ma w swoich BR właśnie od spodu, tylko kwestia jakiej dlugości mają być podstawki aby to działało jak należy, u mnie jest to 6,5cm jak narazie.
A w internecie ponad 20 zł/para :)
Dokładnie, dlatego byłem bardzo zdziwiony jak zobaczyłem cenę.
oj deker, jednak pora przerobic ten kurs solida ;)
A niby dlaczego?;)

oj deker, jednak pora przerobic ten kurs solida;)

Hehe, właśnie sobie wyobrażam Pawła rozkładającego ręce z niesmakiem. Ja zawsze myślałem że te wszystkie programy to utrudnianie sobie życia. Czasami się przydadzą, ale ja jestem staromodny wolę swoją wyobraźnie, ołówek i papier:)

nie, to nie jest to samo

Jak nie to samo? Wyglądają identycznie. Mogę jednego wykręcić i zrobić foto. Polinkowe tez,mam i sa inne. Chyba ze mają jeszcze jakieś inne. Paweł mi się podobają takie jak są:) i wiele zmieniać nie będę, a przynajmniej nie zamieżam jak narazie. Solida jak najbardziej musisz mi pokazać co i jak.

Wysłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk

A ja właśnie skończyłem sklejać preampa do zmodyfikowanej wkładki wg Linkwinz'a :-) Czas sprawdzić czy działa.
Baterie trochę nie "audiofilskie" ale może uda się go uruchomić. ;-)

Załączniki

• 20120729179.jpg
    20120729179.jpg
    93.2 KB · Wyświetleń: 0
  • 20120729177.jpg
    20120729177.jpg
    34.6 KB · Wyświetleń: 0
wyklej skrzynki w srodku mata bitumiczna app czy jakas podobna
z takiego laminowanego mdfu dzwiek wydaje mi sie jakis kartonowy, gluchy

To jest płyta dwustronnie laminowana? I na co to kleiłeś - wikolowy klej?

Się czepiliście. Ja tam kleiłem zwykłą płytę meblową, obustronnie laminowaną na wikol i było ok. Teraz kleję na klej poliuretanowy i też jest OK. Wystarczy zmatowić laminat.

front jest jednostronnie laminowany
klejone na wikol
stolarz mi powiedział, że połączenie laminat-wikol-laminat jest nie bardzo ale juz laminat-wikol-surowy mdf jest już ok
wkręty są już powyjmowane i kolumna się nie rozleciała :)
patex classic już kupiony, tylko forniru nie mam, we wtorek planuje jechać po fornir

Mi sie nigdy nie chcial klej trzymac do plyt laminowanych. Musialem mocno zdzierac grubym papierem w miejscu laczenia.
A w ogole to ostatnio kleje dechy na tani klej polimerowy Dragona.

Dragon to wh mnie najgorsza firma na ziemi
zawsze z nim problemy mialem
a podchodzilem do kilku modeli

Do tanich paczek z wiorowki dragon polimerowy jest wystarczajacy. Tworzy fajna spoine, nie do konca twarda jak wikol wysychajacy na wior.

Powrót