• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Będzie ostra góra :P
Może akurat mi przypasi, ostatnio lubię żyletkowy dźwięk;)

Poza tym, co kombinowałeś z tym dietzem? przecież one po zdjęciu folii są w kolorze aluminium, pasowały by do wzmacniacza
Folia zdjęta i wycięte tylko logo z parametrami bo reszta była w opłakanym stanie no i pryśnięty na czarny mat. Teraz do wzmaka może by pasował ale czort wie co będzie w przyszłości:P

Bulpren przyklejony. Zabieram się za lutowanie Profigoldów Bassreflex 2x2,5* :)

Załączniki

• 2013-03-17 09.21.22.jpg
    2013-03-17 09.21.22.jpg
    62.1 KB · Wyświetleń: 0
Zibi w necie sa zdjęcia zwrotnicy.
Albo gdzieś w jakiejś gazecie mam.
Jest to 2x I rząd plus rlc filtr.

odnoszę wrażenie że nikomu tutaj XT25 się nie podoba :P
Pacuła piszę jednak że to "fantastyczny przetwornik" :biggrin:

Z prostej przyczyny:
Vifa_XT25SC50-HD.gif

3 kilo i niżej bym nie podchodził :)

Z prostej przyczyny:
Przecież wykresy nie grają :P
Nadredaktorowi słoń na ucho nadepnął ? :biggrin:

A poważnie to w takich małych kolumienkach nie będzie problemu jak się dobrą zwrotkę trzaśnie :)
Tylko teraz jest taki wybór w kopułkach około stówki że ja bym nie kupił tych XT z własnej nie przymuszonej woli ;)
No ale jak leżą to już trudno ;)

Ja lubie XT25 , zrobiłem na nim chyba ze 4 zwrotnice. Tak to jest jak ktoś wpadł na pomysł żeby aplikować ten głośnik z filtrem 1 rzędu i podziałami w okolicach 2kHz a później reszta jak stado baranów podłapała to "audiofilskie" rozwiązanie. W jednym, chyba najlepszym, projekcie zaaplikowałem XT 4 rząd :>

No i wszystko jasne...

Dwa albo trzy lata temu na audioshow, Lipiński pokazał chyba kino na modelu 707 i też nie najgorzej to grało..

Pilarka c.d. :-) tym razem etap culaga :-).

Załączniki

• 16032013957.jpg
    16032013957.jpg
    109.2 KB · Wyświetleń: 0
  • 16032013962.jpg
    16032013962.jpg
    94.7 KB · Wyświetleń: 0
  • 16032013955.jpg
    16032013955.jpg
    102.7 KB · Wyświetleń: 0
Czemu taka krotka? Masz tam jakas dokladna regulacje kata prostego? Boje sie, ze bedzi Ci to uciekac, drewno pracuje i wymiary beda sie zmieniac. Lepiej zrobic dluzsza aby miec mozliwosc scisku na koncu stolu, co da wieksza dokladnosc i stabilizacje. Bedziesz cial formatki, z wiekszej plyty i niema bata, zeby koniec culagi nie odchylil sie na zew.

Powrót