Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
A na co Ci kolumna w kształcie kuli ?
Panowie czy ktoś z was wykonywał lub znalazł względnie łatwy sposób na wykonanie obudowy kulistej? Zabrałem się za projekt przewidujący umieszczenie szerokopasmowego T-B właśnie w kuli. Myślałem nad zdobyciem plastikowych kul (globus, jakieś zabawki) i wykonanie z tego formy do odlewu, matrycy do laminowania itp. jednak nie wiem którą drogę wybrać jako optymalną? A może po prostu ma ktoś na sprzedaż sfery o średnicy ok. 18cm? i ściance 1-1,5cm
tokarka![]()
CNC, wręgi klejenie, papierek. Pracy sporo, odpadu jeszcze więcej, ale diy to ciężka sprawa.
to najlepiej poszukac taki ktory toczy w drewnieCo do samego toczenia to po znalezieniu zakładu, który dysponuje sprzętem ciężko znaleźć taki, który zgodzi się zasyfić maszynę pyłem drzewnym.
no... chyba że kupisz globus Polski, to tylko krajowej
Co do samego toczenia to po znalezieniu zakładu, który dysponuje sprzętem ciężko znaleźć taki, który zgodzi się zasyfić maszynę pyłem drzewnym.
a ja pracuje na tokarce i to widze
mam pelno odpadow MDFu po wycinanych otworach. z tego skleic wstepna bryle. wytoczyc wnetrza na 2 polowkach, skleic i toczyc po zewnetrznej
szkoda tylko ze u mnie nie da sie dogadac z pracodawca... :???:
no... chyba że kupisz globus Polski, to tylko krajowej
Ja mógł bym Ci te kulki wytoczyć, ale to za dużo by Cię kosztowało nawet jak bym zrobił to za darmo.
Z tego co kojarzę to kiedyś ludzie kombinowali kule łącząc dwa półmiski drewniane kupione w jakimś tam sklepie z miskami..
wystarczyło wymienić tw i było by inaczej przecież :???:nic lepszego kasy nie wylozyli
Obyło się bezLub polecam szczelny namiot
jak temat bedzie aktualny to moge odpowiednie "walki" skleic z odpadow1. Krążki z MDF`u (tyle dobrze, że ten wycięty z środka jednego nadaję się na drugi 2-3 segmenty dalej - mniej odpadów) ale ja MDF nie mam bo nie robię nic w tym dziadostwie a i musiał bym jechać 30km do jakiejś castoramy...
2. Jak 18cm Fi zew. to trzeba by było zamawiać klejonkę bo nie mam chyba wałków o takiej średnicy, ew. można by zrobić ale musiał bym dostać się do zakładu pracy a ja wczoraj właśnie rozpocząłem 4tyg. urlop - Jak chcesz to możemy wrócić do tego tematu za okł. półtora miesiąca w tym przypadku.
Pawle tak gwoli ścisłości to miałem się z tobą w sumie kontaktować w tej sprawie, o ile mnie pamięć nie myli to już parę lat temu zapodawałeś foto z kolekcją takich krążków MDF. Jak masz to jeszcze a nie potrzebne Ci to mogę odkupić ![]() | ![]() |
tamte krazki sluzyly za opal zima w AT ![]() teraz nowe sie zbieraja ![]() szkoda ze glownie po 10" i tunelach polinkowych | ![]() |
Pokaz reversy ;PNo to panowie która zwrotka zagra najlepiej ?
Kto jak kto, ale żeby Raven się w pasywki bawił, no nie...Dopiero co w sumie dałem 6 stów na same cewki i dalej mam braki
najlepiej chyba posluchac jednej ze 2 tygodnie, zmienic na druga i wtedy porownasz doc zegos co juz w miare osluchales.Ja jak czasem złoże dwie zwrotnice to potem słuchając nie wiem czy sobie wmawiam, że lepiej gra od tej drugiej czy po prostu lepiej gra
spojrzałem na skale i pomyslałem "o jej, ale równa charka"