• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Jak mi ktoś teraz powie że za słaby wzmacniacz to... :)

Dopiero przywiozłem, zaraz odpalam.

juz tyle lat na rynku sa te sonusy a nadal robia wielke wrazenie

wiele osob je kopiowalo i psulo wszystko proporcjami. twoje sa piekne (poza detalami z tylu), az chce sie takie zbudowac ;)

Nie no porażka, ten mój amplituner ma wyjście na suba, ale jest tak wysoko cięte że sub zamiast grać samym basem to "buczy" jeszcze wyższym.
Beznadzieja, bez "lepszego" (niżej uciętego) filtra nie da rady tego słuchać, nawet samego suba bez kolumn frontowych, bo z kolumnami to już totalna tragedia.

Kurde, jednak mogłem wziąć ADS-a... choć z drugiej strony 75Hz to też dla mnie za wysoko.
Dlatego uważam że wolał bym panel A-138 od STX-a (który to ma filtr od 50Hz) niż wzmacniacz Irka, gdyby tylko były w tych samych cenach.

Brawo panie BraWo... klient zadowolony ;) Właśnie wywierciłem otworki i złożyłem pierwszy terminal

w8v2xj37sdakg8o7svmu_1375461794.jpg

stal nierdzewna 1,5mm szlifowana

sorry ale foty z telefonu , tu lepsza jakość
8ho05uy7w92moles8hx3_1375468129.jpg

...a to wyszło najlepiej ( małe problemy z mojej winy bo pomyliłem się z otworami na śruby o 1 mm wkażdą stronę i już niepasowało :>, ale wystarczyło trochę szpachlówki i szlifowanka ;) i w końcu pasuje idealnie)

hlbpndkv0grrb5yirj4o_1375468295.jpg

qjgpcvwstnvttn9okkkm_1375468319.jpg

...i tak za małe pieniądze, będzie duży high end ;)

Ostatnia edycja:
Paweł robiłem tak samo :)
Wychodziło 5zl za kond duzej pojemności

Zamawialem po 40-50szt tych kondow
Jak były jeszcze w takiej cenie

ja od niego bralem

4,7 i 2,2uF
ale jak ja je bralem to mial taniej

co nie zmienia faktu ze nadal sie oplaca ;)

No i o to właśnie chodzi :)
Dzięki

---------- Post dodany o 15:02 ---------- Poprzedni post o 14:11 ----------

Zrobiłem większa zakupy.
Zapytałem ile jeszcze ma moze przy większej ilości bedzie cos taniej ;)

Powiedzcie, do czego aż tyle kondów i pojemności w filtrze?
Jaki to podział? Nigdy tyle kondów w zwrotnicy nie widziałem, chyba, że to nie jest zwrotka :P

Powrót