• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

nu1x2f3qtcv3s1ulj7ty_1385591689.jpg

jak chcesz wiecej info to poszukaj odpowiedniego tematu ;)

ja chcialem zrobic zaokraglone z wkomponowana siatka od tempo. ale nie udalo mi sie odciac siateczki i w dodatku ja pogniotlem :(
ale do TB juz bedzie siatka ;)

Moje dzisiejsze boje kształt już jest, jutro zaczynam fornir . Pierwsza stolarka w moim życiu.

Chcę zamówić nóżki z kwasówki z blachy, ale nie mam poj3cia jakiej grubości żeby stabilnie stały?

Ja daje na szpachle capon podkład wiążący , i w zestawach z przed kilku lat nic się nie dzieje .
Grubość blachy zależy od kształtu . Jeśli to będą wąskie płaskowniki to pewnie jakaś 8 by musiała być , jeśli cała stopa z małymi " uszami " do kolców to i pewnie 5 by starczyła .

Raczej płaskowniki, ze względu na cenę. Dzięki za radę z capondm, zastosuję. Jest parę miejsc gdzie teść się dorwał do feezarki w ramach "pomocy" :(

Raczej płaskowniki, ze względu na cenę. Dzięki za radę z capondm, zastosuję. Jest parę miejsc gdzie teść się dorwał do feezarki w ramach "pomocy" :(

Wiesz podejrzewam ze jak dasz komus aby ci zrobil male plaskowniki albo gotowe cale podstawy to cenowo cie wyjdzie pewnie to samo. Osobiscie uwazam ze nawet na plaskownik 8 mm to za duzo. To sie robi pancerna blacha no i tez nie wiem jak ty bys to sobie wyobrazal. ja rozwiazalem to tak moze cos ci pomoze i da wyobrazenie.

Patrząc na kolumny to obstawiam 25kg sztuka minimum. Płaskownik nawet gruby może być ok. Ale zawsze pozostaje ryzyko że zacznie się wyginać po jakimś czasie.

Zapytaj Binganta o to. W 3 drogach dla ubogich ma płaskowniki a nie całą blachę

A ja kupiłem sobie dzisiaj w Lidlu jakąś "giętką japońską piłę ręczną do precyzyjnego cięcia elementów drewnianych"/ przynajmniej nie będę żonie kradl noży z kuchni :)

ea187ihgohfr41e0fhzq_1386245835.jpg

Taka chinska podrobka japonskiej pily :P te pily oryginalne sa bardzo drogie, rekojesc jest z drewna, a sama pila to koszt minimum 40 ojro.

Powrót