UWAGI MODERATORA
Panowie gooralesko i bolonietoperz... Proponuję nie galopować... | ![]() |
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Panowie gooralesko i bolonietoperz... Proponuję nie galopować... | ![]() |
Ciekawy pomysł. Sub przynajmniej miejsca w pokoju nie zajmujeSubostolik 2.0
Fajny sprzęt ale z wagą to przegięcie. Ostatni bas co robiłem pod 2x18" ważył 62kg... Z czego to zbudowałeś, marmur ?
Nic nie tańczy nic "nie śpiewa". Wibracje się przenoszą na blat a jakże ale nawet przy oglądaniu filmu nie są one na tyle duże by stojące piwa czy szklanki poruszyć.
Grzmot to będzie jeśli się zdecyduję na TL. Tunel 4 metrowy (1/4 fali 20Hz). Z 250 litrów trzeba będzie użyć jak nie więcej. Muszę symulację zrobić linii transmisyjnej do tej Vify. Poza tym jeśli LT do tego głośnika zaaplikować to wyjdzie prawdziwy subniskotonowiec baraszkujący grubo poniżej 20Hz.Ciekawy pomysł. Sub przynajmniej miejsca w pokoju nie zajmuje
Po cichu jednak liczyłem, że jakieś grzmoty na tej Vifce robisz . Szkoda marnować trochę jej możliwości na wyższym basie .
Nie za niskie strojenie ?
trafo jest w wersjj audio, radiator profil taki jak w projekcie irka, tylko wyższy,więc nie wiem o co Ci chodzi.Jak miało być po audiofilsku, to trochę mało kondensorów filtrujących, radiator mały, trafo nie wiem jakiej mocy, ale zwykłe...
trafo jest w wersjj audio, radiator profil taki jak w projekcie irka, tylko wyższy,więc nie wiem o co Ci chodzi.
Gdzie byś chciał wstawić te kondy ???
trafo jest w wersjj audio, radiator profil taki jak w projekcie irka, tylko wyższy,więc nie wiem o co Ci chodzi.
Gdzie byś chciał wstawić te kondy ???
Problem w tym ze oni sami nie wiedzaA pytanie na serio było odnośnie tego pre z ebaya, ciekawi mnie na czym to wykombinowali.
Dokładnie jak napisał LuSzTi, poza tym wytłumaczyłem akapit niżej w poprzednim poście. Sam nie robię lepszych, więc się nie przejmuj(cie), to tak bardziej było dla panów, którzy muszę mieć trafo za 1.5k czy coś takiego i 2 radiatory wielkości kaloryfera po bokach, na samym środku oczywiście płytka z baterią kondensatorów, która już mogłaby się sprawdzić w kilowatowych wzmacniaczach i szybkie diody przede wszystkim, na koniec oczywiście pozłacane złącza i wejścia zbalansowane.
Mam nadzieję, że czujesz co mam na myśli i w żadnym wypadku nie jest to krytyka w stronę autora.
A pytanie na serio było odnośnie tego pre z ebaya, ciekawi mnie na czym to wykombinowali.
Tamten znany niektórym temat otworzyłem, dlatego że po prostu zastanawia mnie wpływ i sam nie wiem czemu niektóre podobają mi się bardziej inne wręcz przeciwnie. Na początku (nie licząc wcześniejszych TDA i czegoś prostego tranzystorach) zrobiłem prosty wzmacniacz na lampie 6P13S, potem PL36, preampy - między innymi na E88CC (tu już byłem mniej pod wrażeniem), podpiąłem do szerokopasmowej kolumny z miniwieży, źródłem był CD-Rom z kompa, a ja poza tym iż CD-Rom był głośny i na wyjściu dawał zakłócenia z silnika, byłem wniebowzięty, że lampa, że super gra i w ogóle. Teraz z logicznego punku widzenia zdaję sobie sprawę, że wcale tak super nie było, ale uwierzcie - patrzenie na żarzące się lampy, które to jeszcze wzmacniają dźwięk było cudownym przeżyciem... | ![]() |