• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Mam również Wavecor TW030WA10 i jeszcze kilka innych , ale akurat Wavecor TW022WA04 nie mam. Myślę jednak że jest to bardzo zbliżony przetwornik do Wavecor TW022WA05 którego mam :) . Wavecor TW030WA10 wygląd samej kopułki zbliżony do MOREL-i ale brzmienie bardziej agresywne , drapieżne i mi się podoba .W sumie kombinuje z Wavecor TW030WA10 i 2 x TONSIL GDN 13/50/9/1 w 2.5 drogi :) .

Ostatnia edycja:
BG1 w 90% ukończony ;) Pozostaje poprowadzić przewody. (otwory 10mm są po to, by kable głośnikowe,sygnałowe,od jednej końcówki leciały pod tą blachą). (temat wymiarow radiatorow byl juz poruszany, takze prosilbym o powstrzymanie sie :D)

Oj tam, czepiacie się. Wam się nie zdarzało w pierwszych projektach ? :D Coś z cyklu... "no kiedy już będą zamontowane... no szybciej... szybcieeeeej. Niech już graaaaaajjjjąąąą bo nie wytrzymam" :D:D

Bede robil jeszcze dipole na 30cm, mysle ze takie kolumny spokojnie zmieszcza sie w kazdym pokoju, nie sa takie duze jak 15 calowe. Jedynie efektywnosc bedzie mizerna.

Ja się poważnie zastanawiam nad użyciem tonsilowskich kobaltów do OB. Lubię stare technologie i już.

Możecie zaczynać krzyczeć, że be i fuj.

Maniek jak nie ma frezow to nie ma sensu fornirowanie tych kolumn
Zrób nowy front z frezami i przyklej na ten
Jak nie masz jak albo nie dasz rady sam popros Przemka lub Tomka to ci pomogą

Maniek jak nie ma frezow to nie ma sensu fornirowanie tych kolumn
Zrób nowy front z frezami i przyklej na ten
Jak nie masz jak albo nie dasz rady sam popros Przemka lub Tomka to ci pomogą

Spokojnie Panowie :flapper:

Na przedniej ściance będzie jeszcze jedna warstwa MDF'u przyklejona i dopiero w niej będą frezy ;)

Front będzie wówczas polakierowany na czarno a reszta ścianek fornirowana ;)

Także wszystko jest zaplanowane i zgodnie ze sztuką :thumbup:

No a tym sposobem już ci się wygrzewają w międzyczasie :)

Kiedy zaczynacie wykończeniówkę :)

---------- Post dodany o 11:42 ---------- Poprzedni post o 11:35 ----------

A front kto ci bedzie lakierowal???

Masz już coś obgadane??

Jak ci nie zależy na czasie to za prawdopodobnie za 1-2 miesięcy będę Yamahe żony i pewnie swoje kolumny lakierował to ci fronty mogę prysnąć :)

Wcześniej raczej odpada bo nie chce mi się sprzątać garażu na jednorazową akcje :)

No a tym sposobem już ci się wygrzewają w międzyczasie :)

Kiedy zaczynacie wykończeniówkę :)

---------- Post dodany o 11:42 ---------- Poprzedni post o 11:35 ----------

A front kto ci bedzie lakierowal???

Masz już coś obgadane??

Jak ci nie zależy na czasie to za prawdopodobnie za 1-2 miesięcy będę Yamahe żony i pewnie swoje kolumny lakierował to ci fronty mogę prysnąć :)

Wcześniej raczej odpada bo nie chce mi się sprzątać garażu na jednorazową akcje :)

Dokładnie o to chodziło - zamiast stać i się kurzyć coś tam już brzdąka :)
Z lakierowaniem ma być tak, że Tomek ma prysnąć - dogadaliśmy się, że potraktujemy do jako test-doświadczenie - jeżeli się uda i wyjdzie fajnie to tak zostanie - jeśli nie to jesteś następny Przemku do którego się zwrócę z tym tematem ;)

Przemek/Łukasz - co w temacie NeoCD3/Vifa NE180W ?? ;)

Ostatnia edycja:
Powrót