• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Ostatnio robiłem sporo zamówień w Satlandzie i nie miałem żadnych problemów z wymiarami płytek, na pewno nie takich jak 1mm bo bym to od razu zauważył, że do obudowy nie pasuje ;)

Fakt, z terminami nie było problemów. Tak samo nie było problemu z płytkami Raven'a do wzmacniacza Alexa, które także zamawiałem kiedyś w Satlandzie w ilości 4 sztuk.

46lhrsn8t4ed4pby88ko_1401112458.jpg

Prześwitująca miedź i różnice wymiarów, mi się to po prostu nie podoba.

A w Merkarze ile razy zamawiałem to było tak, wysyłam im maila z projektem i opisem co mają zrobić i cisza.. zero odzewu, doszło, nie doszło. Po bliżej nieokreślonym czasie, zwykle około 4 tygodni przychodzą płytki. Raz to nawet zapomniałem, że zamówiłem. Przychodzi coś za pobraniem a ja się zastanawiam co to w ogóle jest.
Dokładnie tak samo miałem z merkarem... zamówienie przyjęli czy nie... telefon, zamówienie przyjęte a tu nagle paczka.

Panowie, to się zgadza, przecież napisałem:

Polecam jednak Merkar pomimo ich kilku pomyłek mailowych (szkoda gadać, ale wybiera się mniejsze zło)

Ale jednak wolę by moje płytki były dobrze zrobione.

Fakt, z terminami nie było problemów. Tak samo nie było problemu z płytkami Raven'a do wzmacniacza Alexa, które także zamawiałem kiedyś w Satlandzie w ilości 4 sztuk.

46lhrsn8t4ed4pby88ko_1401112458.jpg

Prześwitująca miedź i różnice wymiarów, mi się to po prostu nie podoba.

Panowie, to się zgadza, przecież napisałem:

Ale jednak wolę by moje płytki były dobrze zrobione.

Ja zawsze wybierałem również merkar, problemy w logistyce ale płytki zrobione idealnie w tej cenie,

Ja zawsze wybierałem również merkar
Ostatnie pcb do 450 były z merkaru i wszystkie ponad 120 pcb miały identyczne wymiary, po za tym jakość jest bdb.

Gamma to ma super jakość :-):-) można się spodziewać takich drobiazgów jak mikrozwarcia, nieprzewodzących przelotek, podchodzenia cyny pod soldermaskę i na koniec lubi soldermaska zejść pod izopropanolem.
Tak że tu człowiek się nie będzie nudził.

Jak ja zaczynałem robić to nowością było właśnie bg4-5 a teraz widzisz co sie wyprawia :P
Obudowa zawsze zostanie tylko końcówkę sie wymieni najwyżej. A z resztą tylko Borys słyszał obydwa :P

BG9 juz praktycznie gotowy ale plytka jest pod moja obudowe, musialem sie zmiescic na wysokosc w 60mm, wszystkie traniki chowala sie pod obrys plytki (z koncowymi tranikami 100W w to3 od toshibki albo sankena). Wzmaczek w robocie gra sobie po 10h dziennie.

6o8nf6m3mdhwjquf9jky_1401177288.jpg
kgj85szfzjpzhr1ky5zq_1401177285.jpg

BG9 juz praktycznie gotowy ale plytka jest pod moja obudowe, musialem sie zmiescic na wysokosc w 60mm, wszystkie traniki chowala sie pod obrys plytki (z koncowymi tranikami 100W w to3 od toshibki albo sankena). Wzmaczek w robocie gra sobie po 10h dziennie.

Jakby tak jeszcze BG9 V2 z płytką 70-75 mm samo PCB się dało zrobić to ja bym się nad nim pochylił. No bo w tej wersji moje oczy i ręce niestety zbyt mocno się umęczą. Ale to tak w ramach pobożnych życzeń. Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Jakby tak jeszcze BG9 V2 z płytką 70-75 mm samo PCB się dało zrobić to ja bym się nad nim pochylił. No bo w tej wersji moje oczy i ręce niestety zbyt mocno się umęczą. Ale to tak w ramach pobożnych życzeń. Pozdrawiam.

Jak mi obiecasz ze bedziesz lutowal i plytki nie bede na marne robil to nie ma sprawy moge przygotowac latwa w montazu plytkeczke.

Oprócz mnie jeszcze ktoś też deklarował, że czeka na BG9, więc szanse statystyczne rosną, że Twoja praca nie pójdzie na marne. Mam ostatnio dużo więcej wolnego czasu więc mogę się zdeklarować na tak.
Pozdrawiam.

Powrót