• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Hds jest dobry ale nie tak dobry jak piszecie

Mnie też intryguje ostatnio szpilka iluminatora
też mam na nią ochotę

Jeżeli chodzi o szpilke to chyba jeden z lepszysz przetworników jakie słuchałem...:) ja dla mnie b.dobra i może ją być ciężko pobić:) tylko teraz cena skoczyła pewnie po AS 2014...:P

Nie na temat...
Mam info, że SS 9700 które u mnie leżakują są na sprzedasz
(zgłoś się do kolegi gavron04 )
Jak się zdecydujesz to zwrotkę dokładam gratis

Nooo, to dobra myśl.
Może Scythe123 skusi się na moje Wavecory i będę miał szybciej kasę na Revelatory.
Kwestia tylko ile Gavron04 będzie chciał za nie...

Nie na temat...
Może to i lepiej, LuSzTi to głuchol, który wyciąga za bardzo wysokie tony i w ogóle to cham, wieśniak i prostak :P

Nie na tyle żebym mógł go ocenić
ja przyszedlem nieco wczesniej jak prawie nikogo nie bylo... moglem nieco posluchac
glosnik ma potencjal, spodobal mi sie, ale jak juz wiadomo gral za glosno :p

Nie na temat...

Może to i lepiej, LuSzTi to głuchol, który wyciąga za bardzo wysokie tony i w ogóle to cham, wieśniak i prostak :P
Ty to powiedziales/napisales :p

Były różne opinie. Byli tacy co porównywali do systemu Focala za 1,5 miliona złotych i mówili, że Focal nie gra a u nas gra. Byli tacy, którzy mówili, że to dźwięk wystawy. Byli tacy co pytali się czy na pewno dobrze wszystko podłączyliśmy :)
Gokarowi się podobało, Łukaszowi nie. Więc o czym tu dyskutować? Bo o gustach niby się nie powinno :)
Stały drugie, mniejsze kolumny i one grają całkowicie inaczej, ale na AS ich nie podłączaliśmy.

"Dzwiek wystawy". Moj ulubiony tekst. Ludzie, juz chyba dawno zapomnieli jak brzmi dzwiek na zywo i czesto naduzywaja tego stwierdzenia, szczegolnie w przypadku zestawow glosnikowych, ktorych budowa techniczna nie pozwala na zblizenie sie do dzwieku live.
Jak ktos pisze, ze jakies monitorki byly dzwiekiem wystawy, to jest po prostu gluchy. Focal w niedziele gral wybitnie i pokazal na co stac tradycyjne glosniki dynamiczne o umiarkowanej efektywnosci. Jbl, ktory dusil sie w pokoju i tak zaprezentowal o co tak naprawde chodzi w sluchaniu muzyki.
W pokoju Diy na AS tez ludzie gadali, ze jest dzwiek wystawy, ale jak dzwiekiem wystawy moze byc cos, co prawie nie mialo basu w tym pokoju?

Kolumny Lusztiego mi sie podobaly, ale w zyciu bym nie wpadl na pomysl, zeby je oceniac jako dzwiek wystawy :) Na minus dodalbym mocno rezonujaca obudowe na tylnej sciance, w okolicach glosnikach sredniotonowego. To mozna poprawic.

Powrót