Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Tylko nie zrób z fornirem modyfikowanym tego co innii, nie przeszlifuj go za mocno na krawędziach![]()
flizelina sie pojawia co sie stanie jak sie przeszlifuje?
a co sie stanie jak sie przeszlifuje?
flizelina sie pojawi
Czyżby modyfikowany palisander rio na flizelinie? [emoji4]
Sorry marian, ale dla mnie to nie jest zadna wada. Takie sa charakterystyki fornirow modyfikowanych.
Osobiscie wole bardziej zaokraglic krawedzie, tak aby nie bylo widocznego laczenia fornirow i flizeliny, niz robic na kant, gdzie fornir wyglada "na zakladke".
Poza tym czesta wada jest zarysowanie i zniszczenie forniru przy jego produkcji, zostawisz takie babole czy bedziesz szlifowal?
Czyli brzydkie kolumny (kiepsko wykonane) mogą być, i konstruktor może mówić że to jest wada forniru a nie jesgo nie przyłozenie się do pracy?
Bo ostatnio właśnie mi to zarzucałeś
Ja pisze o nieuważnym posługiwaniu się narzędziami.
Skręcanie słoi pojawia się wtedy gdy szlifierką, lub nawet pacą zbyt mocno przyciśniemy przy krawędzi. A dzieje się to dlatego że podkład jest miękki i zagina się jak wjeżdżamy na krawędź obudowy.
Przy sztywnym klocku tego nie ma.
Nie używam forniru z wadami, chyba że robię coś dla siebie i jest to dla mnie akceptowalne.
Zarzucilem Ci, ze nie przylozyles sie do olejowania.
Zrob zdjecie pod swiatlo tej powierzchni to ocenimy jakosc
poza tym czemu nie chciales mi wyslac kawalka forniru? Tylko nie mow, ze nic nie zostalo...
Nieuwaznym? Bueehehe. Prosze Cie. Jak dla mnie to to skrecanie jest tylko na plus, bo daje temu smutemu jak pizda modyfikowi jakiego zadzioru.
Nie prawda, pisałeś o szlifowaniu (post 19146, 19148).
Dwa tygodnie temu oddałem ostatni element kina.
A gdzie napisałem że nie chcę?
Napisałem ze jak zostanie to wyślę... zostało sporo, mogę wysłać.
Tylko teraz napisz mi, jak ten fornir wykończony przez Ciebie będzie się miał do tego mojego kiepskiego zdjęcia i to w dodatku z mokrym woskiem?
Mam teraz specjalnie fornirować klepkę, szlifować, woskować i zrobić fotki lustrzanką aby udowodnić że jednak potrafię?
Nie muszę tego robić, nie jesteśmy w sądzie.
Moim jednak zdaniem to nie wygląda dobrze:
Ale nie jestem stolarzem, mogę się po prostu nie znać.
Marian dobrze gada. Na AS takie niedociągnięcia przytrafiały się nawet dość znanym producentom.
Niektórzy twierdzą, że to taka technika obróbki.Takie "skręcanie forniru" jak na focie to imho najzwyklejsza wada wykończenia i wygląda po prostu dennie.