• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

borys masz jakiś możliwie minimalistyczny projekt na IR2153?

Pająk na tym układzie mi odpowiadał, więc nie zaszkodziłoby zrobić na nim porządniejszego zasilacza z zabezpieczeniem nadprądowym włącznie.

Juz bardziej minimalistycznie sie praktycznie nie da, no moze sie i da ale super bezpieczne to nie bedzie.

65945477e763e0815afb0bbe794247fa_1446907406.jpg

fc0a7f8be4f3c4504de0b2d60c8d916b_1446924736.jpg

Najwidoczniej mini AS w Krakowie :P Kolega raven1985 zapamięta ten dzień na dłużej, ponieważ rozwalił tweeter kolegi Racjonalnego :D Zwiększał głośność na Accuphase P-800 i w pewnym momencie jeden Morel poszedł spać :)

Najwidoczniej mini AS w Krakowie :P Kolega raven1985 zapamięta ten dzień na dłużej, ponieważ rozwalił tweeter kolegi Racjonalnego Zwiększał głośność na Accuphase P-800 i w pewnym momencie jeden Morel poszedł spać

Raven - pogromca Moreli :P A tak na serio dzięki za fajne spotkanie. Miło było się spotkać i posłuchać różnych wynalazków, nawet na jednej kolumnie :)

A pytanie z tych "który lepszy" chodzi o beryle..
Wypowiecie się Panowie na ten temat?

Na As nie dotarłem to choć tu coś widzę :D

Niestety na to trzeba poczekać - głośniki poszły do Raven'a i pewnie jak będzie miał czas posłuchać i przetestować, to się wypowie. My tego nie testowaliśmy, ponieważ głośniki były tam raczej tylko jako dekoracja :)

He, pokaz sił na przyszłość :)

Ja słyszałem tego tańszego w konstrukcji Akkusa, sam beryl był dla mnie takim chyba końcem poszukiwania wysokich tonów..
Ze względu na to, ciekawi mnie opinia o tym troszkę droższym modelu.. Ciekawe zestawienie bym miał u siebie taki beryl +12MU i SS22W.

Raven to ja Cię proszę o bardzo wyczerpującą recenzję, nie ukrywam że będę zmieniał kopułkę.
Tylko jedno "ale" gdzie Focala i za ile?
Wiadomo w jakich konstrukcjach Focala przedmiotowy model występuje?

Najciekawsze brzemienie wg mnie z tego, co udało się posłuchać to focale z berylem, wersja studyjna.

Juz bardziej minimalistycznie sie praktycznie nie da, no moze sie i da ale super bezpieczne to nie bedzie.

65945477e763e0815afb0bbe794247fa_1446907406.jpg

Bez integracji zabezpieczenia głośników i ewentualnie po zastosowaniu pojedynczego kondensatora po pierwotnej dałoby się trochę zyskać na wymiarach, wtedy nawet byłoby bezpieczniej.

Jaką moc uzyskujesz ciągłą/chwilową i na jakich tranach oraz rdzeniu?

Powrót