• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Do tej pory preamp nie był mi potrzebny, lecz w niedługiej przyszłości sytuacja może się zmienić więc go sobie odpaliłem :) pod wzmaka jeszcze nie zapinałem, jakoś na dniach sobie to sprawdzę, będę musiał też zrobić update

PS. Jeszcze raz dzięki .3lite i taz że taki projekt w ogóle powstał :)

Ostatnia edycja:
Accuton musi się wygrzać... i to długo. Dopiero po jakimś czasie zaczyna "dobrze" grać.

Ja mam inne zdanie. Po prostu przyzwyczajamy sie do jego brzmienia i wszystko to co sie nie podobalo na samym poczatku, idzie w zapomnienie ;)
A i nalezy miec na uwadze to, ze te glosniki bardzo lubia lepsze elementy w zwrotnicy :P

Ja mam inne zdanie. Po prostu przyzwyczajamy sie do jego brzmienia i wszystko to co sie nie podobalo na samym poczatku, idzie w zapomnienie ;) :P
Nie wiem jak koledzy ale jak ja wygrzewam głośniki to ich praktycznie nie słucham. Grają 80-100h prawie non-stop a ja ich w tym czasie posłucham max 3-4h. Więc o przyzwyczajeniu nie ma mowy;)

Kolejny klon zestawów zaprojektowanych przez Pawła.

Na razie poskładane do testów. Wczoraj przyszły materiały do polerki, jutro rozbieram, szlifuję i robię lustro ;-)

Pomału i mój I-amp nabiera kształtów.

Tak to będzie mniej więcej ułożone.

Efekt dzisiejszych prac.

a8854d982306e270e74783e36adfe723_1450543548.jpg

DIY'owski odbiornik SPDIF do zamiany napięcia na LVTTL :P

Co ciekawe, kliknąłem "single" na oscyloskopie i złapało mi nagłówek początku kanału A:

ef4ea902daba4889a6ab410aab86eabc_1450543551.jpg

W ogóle, to trochę dzwoni sygnał z powodu mojego konwertera napięć, ale to nie problem, ponieważ i tak są jasno zdefiniowane poziomy.

Projektuję kilku wejściowy odbiornik SPDIF i I2S (prawdopodobnie po 4 wejścia SPDIF i 4 wejścia I2S), który będzie także robił re-clocking obydwóch linii (SPDIF i I2S) przy pomocy dwóch zegarów. Generalnie coś takiego co robi CPLD w Amanero. Raczej będzie tylko jedno wyjście I2S.

dc46a5294bdf4037b2d84305b6be2f8b_1450543553.jpg

Projektuję kilku wejściowy odbiornik SPDIF i I2S (prawdopodobnie po 4 wejścia SPDIF i 4 wejścia I2S), który będzie także robił re-clocking obydwóch linii (SPDIF i I2S) przy pomocy dwóch zegarów. Generalnie coś takiego co robi CPLD w Amanero. Raczej będzie tylko jedno wyjście I2S.

Jak to wygląda od strony softu, nie ma portów dedykowanych do I2S i SPDIF?

e1de3f030a58368785cc61949aa5986b_1450551398.jpg

internet fatalnie dziala od tygodnia... wiec stalem sie jakos bardziej produktywny :p
widac ze wyszedlem z wprawy bo przeszlifowalem zaokraglenie :(

ma ktos pomysl jak to naprawic?
nie mam ochoty oklejac tego na nowo :/

Ostatnia edycja:
Powrót