• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Co myslicie o takim połączeniu głośników.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Albo taki układ głośników.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Ale to dopiero po skonczeniu projektu na excelach😀

Tylko ze ten eton to 12" i z accu by smiesznie wyglądał.
Na accu bede robił tylko jeszcze nie wiem co na dół na pewno nie ceramika.

Jak ktos ma zbyt duza ilosc zalegajacych w szafie odtwarzaczy CD samochodowych to cos jednak mozna z tego zrobic.
Gra to calkiem znosnie. Jest naprawde glosno (kolumienki 8R nominalnie). Dzieciaki sie ciesza, zona niet.

8d315ccf0e6f6310aa70cf2db4d5f555_1452346363.jpg

Rama od nie wiem czego, zasilacz od starej Toshiby, budka z MDF, dodany malutki cichutki wentylek z tylu oraz terminale na glosniki.

od niedawna kolekcjonuje podobny sprzet do malutkiego domowego media center ;)

radio pioneer z funckja "direct sub drive" i zrobie z tego zestaw 2,1 ;)
pilot do sterowania glosnoscia mam
aux mam
tylko odpowiedniego zasilacza brak :( uzywam starego AT ale jest wielki i glosny

I co z tym ? Na sufit ?
Jeśli tak to ja tu widzę przynajmniej jedno zagrożenie. Zwielokrotnione odbicia dźwięku mogą spowodować niemożność lokalizacji poszczególnych instrumentów. Czyli w najlepszym wypadku założenia realizatora pójdą w łeb. W najgorszym ze sceny stereo zrobi się nam mono. No chyba że się mylę to przepraszam. Opieram się tylko i wyłącznie na domysłach ponieważ nie miałem okazji słuchać muzyki w pokoju wyposażonym w takie cuda.
Pomijam też możliwość wylądowania takiego sufitu na głowie. Cały sufit z czegoś takiego się składa ?

Mylisz sie, ale to nic nie szkodzi.

GML-blackb_dzn_22386.jpg

Te panele beda zawieszone na suficie, 20 sztuk. Mocowane na kolki. Nie wiem co tam mialoby spasc na glowe?

No nie wiem, ja to jestem przewrażliwiony na punkcie bezpieczeństwa. W mojej kamienicy to nade mną rąbią drzewo a mi tynk na głowę leci z mojego sufitu więc wiesz....
Co do dźwięku przy takim wystroju.. Jak pisałem, nie wiem, nie miałem okazji usłyszeć. Co do samego wystroju, hmmm, kwestia gustu a o tych jak wiadomo, nie dyskutuje się. Ale ja za skarby nie chciał bym mieć tak w domu.

Jak dobrze się go umocuje do sufitu (kołki) to nie ma prawa spaść.
A jak ktoś jest przewrażliwiony, to każdy element można jeszcze od tyłu przykręcić małym wkrętem, i wtedy jest mocowanie na klej i wkręt. Nie ma opcji aby spadło na głowę.

Powrót