• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Miałem 16, mam 13 i jednak 13 dużo fajniejsza. Też mam dwa TIWy i 13 satori i daje to bez problemu radę :) Nawet przy bardzo głośnym słuchaniu. Podział od dołu mam na 290Hz.

0017dc4bb500b2f9ae229140aef092dc_1457287380.jpg

Czas na pierwsze 3W :)

magnezowe seasy ?
też o nich myślałem ale w koncu wybrałem szpilkę SS do satori 16cm, Yoshi już skończył zwrotki ;p

satori to teraz niezwykle popularne wooferki :) (zresztą tweeterki SB tez już zawojowały nieźle ...ciekaw jestem jak wysokotonówki satori ... opinii i konstrukcji jak na lekarstwo na necie)

Ostatnia edycja:

Chodzi mi o normalny miedziany kabel w dobrej izolacji coś pokroju procabów LS, chyba nie myślisz, że chcę kabelkiem dźwięk poprawiać.
W lokalnym sklepie dostałem aluminium pokryte miedzią :|
Procaby LS mam ale izolacja za gruba wolałbym kabel taki "standardowy 2 żyły sklejone", bo jest bardziej płaski.

kondrax, gdzie takie fajne konektory na śrubkę można dostać?

magnezowe seasy ?
też o nich myślałem ale w koncu wybrałem szpilkę SS do satori 16cm, Yoshi już skończył zwrotki ;p

Daj znac jak wyjdzie bo też planuje szpileczkę do satori ale do 13stki
Łamię się tylko nad wersja - małą szpileczkę z dużą dupą czy dużą szpilkę (przemawia do mnie osłonka na małej szpilce oraz możliwość zblizenia centrów akustycznych).

To taka decyzja której się potem długo żałuje ;)

Wszyscy mają iAMP-a mam i ja :D
183f39df2c274fabd536ae6fa6a223a3_1457294575.jpg

Time to close the loop :)

Wygląda na OPS4, jaki radiator zamierzasz do tego zastosować? Bo projektuje coś podobnego pod radiator tunelowy, ale w tym przypadku raczej odpada. No i co to za rozbudowana wejściówka? :D

Nie na temat...
To twój projekt płytki, czy nowa wersja Borysa? 4 pary, czy te pierwsze wyprowadzenia od sterujących? Co to za wejściówka? Wygląda dość skomplikowanie. Coś jeszcze ma w sobie?
Wygląda na OPS4, jaki radiator zamierzasz do tego zastosować? Bo projektuje coś podobnego pod radiator tunelowy, ale w tym przypadku raczej odpada. No i co to za rozbudowana wejściówka?

Panowie, nazwa I-AMP ogólnie odnosi się do modułowego wzmacniacza z rozdzielonym stopniem napięciowym od stopnia prądowego.

Budy testowe do Usher 8137a + 9950.

Formatki cięte pod kątem ręcznie, tarnikiem, bez rzadnych prowadnic itp. :)

Ostatnia edycja:
Powrót