• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Nadruk UV w CMYK. W sumie to tyle :).

Na samych panelach to w sumie po prostu nadruk UV,. Samej technologii nie znam. Jeżeli chodzi o Plexi, tam został zastosowany jakiś "myk" tak aby można było zamalować pole pod IR, dzięki czemu nie odznacza się od reszty pola.

Jedyne co to lekko obtłuczony narożnik w większym panelu. Będę musiał z tym żyć :P

To nie był centralny tylko kolumny od kina.
Co prawda nie z allegro bo to inny zestaw😀.
Tamte ktoś inny kupił może ty😉.

Ostatnia edycja:
To nie był centralny tylko kolumny od kina.
Co prawda nie z allegro bo to inny zestaw😀.
Tamte ktoś inny kupił może ty😉.
Niestety nie tym razem ;) chociaż rozwazalem taką możliwość ale jedną parke 18 ss już mam, bardziej na sam tw bym się skusil

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Jest to ss 13M4535 ale robiony dla Teca parametry identyczne.
Zalegały gdzieś w kartonie więc ujrzały światło dzienne😀.

No ciekaw jestem tej szpilki bo nigdy jej nie miałem.

Ostatnia edycja:
Nie przypominam sobie żebym słuchał
Ale zapowiada sie fajny zestaw

A te "centralne" z Allegro chcieliśmy zabrać ale gosc nie chciał podać numeru kontaktowego a byłem w okolicach i chciałem odebrać osobiście wiec odpuściłem

Nie przypominam sobie żebym słuchał
Ale zapowiada sie fajny zestaw

A te "centralne" z Allegro chcieliśmy zabrać ale gosc nie chciał podać numeru kontaktowego a byłem w okolicach i chciałem odebrać osobiście wiec odpuściłem
Dobrze że mówisz bo tam miał jeszcze kilka fajnych opcji

Nie wiem czy chodzi o tego samego gościa.
Tamten skąd był?

Można z tych głośników zrobić coś ala xavian 360 fajnie by to wyglądało.
Szastal
A co ciekawego jeszcze miał?

Ostatnia edycja:
Jakieś seasy ale 18 a ja akurat czegoś mniejszego na centralny szukałem i 1 szt szpilki która też by mi na centralny pasowała ale ktoś mnie ubiegl więc został hds

Kończę zwrotkę do mojego zestawu, woofer Bowersa w tl plus Seas 27tffc i mam pytanie do zwrotkarzy, na obu jest drugi rząd, Seas gra już tak jak chcę i nie zamierzam go ruszać ale na wooferze brakuje mi konda o odpowiedniej wartości. Tzn na 6,8 uF mam fajną głęboką scenę ale ciut brakuje czasem wypełnienia na wysokiej średnicy a na 5,6 uF mam odrobinę lepszą średnicę ale scena już nie tak głęboka. Czytałem, że można dać przed konda mały rezystor od 0,5 Ohma do 1,5, tylko to było dawno temu i nie pamiętam gdzie, a to moja pierwsza zwrotka i poruszam się trochę niepewnie. Podpowie mi ktoś czy taki myk pomoże zanim zacznę robić koszty szukając konda o pośredniej wartości bo wysyłka szarpnie mnie więcej niż te kondy warte, a rezystorów trochę mam.

Łukasz ten wysoki ma inny kształt szpilki nie jest ostra tylko troszkę krótsza i zaokrąglona.
Mogę jutro zrobić fotkę.

Powrót