Wilson co prawda nie okleja HDF ale stosuje taka chemie, ze nie jest to konieczne. Poza tym oni tam maja inny klimat, bardziej przyjazny do sezonowania
Oni nie robią ze zwykłego MDF-u tych obudów:
https://www.youtube.com/watch?v=LIpH24WX0CU
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Wilson co prawda nie okleja HDF ale stosuje taka chemie, ze nie jest to konieczne. Poza tym oni tam maja inny klimat, bardziej przyjazny do sezonowania
Nie bardzo rozumiem, tam nic nie trzeba szpachlować. Ja w ogóle nie używam szpachli, chyba, że ktoś mi przywiezie obudowy z wgniotami to jedyny wyjątek, utrącone rogi odnawiam. Przecież jak nakleisz HDF na mdf to nie ma żadnej mikro szpary, tam już nic nie pracuje a przynajmniej ta praca jest tak znikoma, że nic nie klęka.A co wtedy z łączeniem które powstaje między HDF a obudową? Szpachla wystarczy?
Tu jest sporo racji, mam jedne obudowy do przefornirowania i klawiszowanie jest straszne, najbardziej właśnie widoczne jak nawalisz lakieru, podobno przy woskowaniu ten efekt jest mniej widoczy a niektórzy twierdzą, że prawie wcale. Raz tylko pamiętam rzuciłem sie na olejowanie. Też siadło w miejscu gdzie nie było HDFuO mdf i jego absorpcji wody można byłoby napisać pracę doktorskąsporo już się przewinęło wątków na ten temat. Problem zaczyna się już w zakładzie produkcji i podczas magazynowania.
A moze zamiast oklejac HDF, lepiej uzyc wysokiej jakosci sklejke? Nigdy tak nie robilem i zastanawiam sie jakby to dzialalo.
Pewnie tak ale kiedyś byłem w Grodzisku maz. U jednego z naszych krajowych producentów kolumn, obudowy mieli zacięte na 45 st. i co ciekawe wszystkie obudowy od środka były fornirowane najtańszym fornirem. Gosć mi mówił, że robi się to dlatego aby pomimo zacięcia na 45 st. scianki się jak to nazwał nie obsuwały. Te obudowy w czereśni studio 16 hertz, które pokazywałem niedawno też są zacinane na 45 st. i co ciekawe też fornirowane od środka, czyli cos musi w tym być.Ja myślę że jedynym skutecznym rozwiązaniem (i najmniej pracochłonnym) jest łączenie płyt pod kątem.
Przecież jest tańszy materiał HDF, po nim nic nie siada.
Możesz coś napisać o W15 w 2- way w porównaniu do innych piętnastek, które miałeś?
Po jaki grom te telewizory są wam potrzebne w centralnym punkcie domu. Pozdrawiam.
PS żeby nie kuchnia plus i MTV rock wywaliłbym przez okno.
Pozdrawiam.
Nie mierz wszystkich swoją miarą. Nie tylko telewizję można oglądać na telewizorze![]()
To jest W18![]()
Kiedyś kupiłem "przysłowiowe byle co" marki Condor w Leroy Merlin i przy składaniu się połamałoWiem wiem, za przyslowiowe byle co mozna sobie kupic gotowy stojak na wiertarke.
Tylko zastanawiam sie czy to ma sens w audio jak są wręgi co + /- 25 cm. Pewnie producenci kolumn kupują takie płyty obustronnie fornirowane bo różnica w kosztach jest znikoma.Płyte forniruję sie dwu-stronie przeciw prężnie , by nie wyginało płyty
Pewnie producenci kolumn kupują takie płyty obustronnie fornirowane bo różnica w kosztach jest znikoma.
ale najpierw forniruje sie płyty i następnie rozcina
To pewnie zwykła płyta meblowa obustronnie fornirowana. Do forniru wewnątrz po prostu dorobiono teorie żeby wytłumaczyć po co on tam jest.
Tylko zastanawiam sie czy to ma sens w audio jak są wręgi co + /- 25 cm. Pewnie producenci kolumn kupują takie płyty obustronnie fornirowane bo różnica w kosztach jest znikoma.