• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Czy mógłby któryś z forumowiczów wypowiedzieć się nad poprawnością połączenia elementów i ułożenia cewek? MTW ALX i FGX by Branża. Dziękuję

no, to teraz do Krzysia:
759a1ef7ceb49e0b3427631ee35600f1_1490901000.jpg

Czy mógłby któryś z forumowiczów wypowiedzieć się nad poprawnością połączenia elementów i ułożenia cewek? MTW ALX i FGX by Branża. Dziękuję

Poprawnie połączone, ale tak jak teraz masz ustawione elementy to być nie może.
Ułóż elementy inaczej.

Przyjechały głośniczki AMA Blue Line 130 :)
Podłączyłem na szybko do wzmacniacza w domu, no i grają bardzo dobrze.
Przypominam że ich cena to 44zł (komplet), w którym dostajemy głośniki, gumowy dystans (uszczelka) z ramką, kable (3 metrowe), wkręty.
Jeśli będą dobrze grać w aucie to cena rewelacja.

Ostatnia edycja:
Poprawnie połączone, ale tak jak teraz masz ustawione elementy to być nie może.
Ułóż elementy inaczej.

Przyjechały głośniczki AMA Blue Line 130 :)
Przypominam że ich cena to 44zł (komplet), w którym dostajemy głośniki, gumowy dystans (uszczelka) z ramką, kable (3 metrowe), wkręty.

Co z tymi AMAmi planujesz?
Jakieś pomiary tych głośników masz?

Będą (już w sumie są) w drzwiach.
Tylko muszę jeszcze dystans dorobić ponieważ są zbyt głębokie i szyba mi się do końca nie otwiera :)
Subik w bagażniku, a AM-y będą podłączone bezpośrednio do radia z aktywnym filtrem (Pioneer mvh-190ub ma fajne filtry).

Kilka pomiarów można znaleźć w necie.

Będą (już w sumie są) w drzwiach.
Tylko muszę jeszcze dystans dorobić ponieważ są zbyt głębokie i szyba mi się do końca nie otwiera :)
Subik w bagażniku, a AM-y będą podłączone bezpośrednio do radia z aktywnym filtrem (Pioneer mvh-190ub ma fajne filtry).

Kilka pomiarów można znaleźć w necie.

Z jakim wysokotonowym będą grały?
Nie wiedziałem, że ten pionek ma aktywną zwrotnicę.
Na średnicy pewnie lepiej niż BL 160 ale bez suba to nie pogra.

Ja mam AMA160 + HK - osoby które słuchały AMY pełnym pasmem były bardzo zaskoczone, głośnik rewelacyjny - żeby się nie okazało że tutaj też tak jest!

U mnie grało z STX 8" teraz z Soundstremem 12".

Mam u w drzwiach zestaw odseparowany Canton RS 2.16 (papierowy woofer i alu kopułka) i gra zacnie ale mam też w pudełku Amy BL160 i missionki. Zastanawiam się czy nie zmienić. Będzie coś na plus? Domyślam się, że mało osób miało Cantona- jakiś mało popularny zestaw.
Całość podparta MDS-08 i napędzona Audison LR604XR.
Zamieniać Cantona na Amy czy wpakować amy w inne autko?

jak masz to wypróbuj sobie te amy. miałem i uważam że bardzo fajny głośnik. MDS08 demonem zejścia i basu nie jest ale do kulturalnego grania jak najbardziej

Przyjechały głośniczki AMA Blue Line 130
nie wiedzialem ze sa takie - kupie na zapas :D

chyba powinienem sie leczyc z tego zakupoholizmu :D

W Szczecinie, ale raczej nie będziesz zainteresowany bo zrobienie tych obudów było bardzo drogie "5 cyfrowa" :). Robił je zakład który specjalizuje się w robieniu obudów rezonansowych do gitar i innych instrumentów strunowych. To projekt komercyjny dla zamożnej klienteli.
Jak zdążysz zanim pojada do właściciela to można je zobaczyć i posłuchać razem z innymi projektami w.w. mieście.

Z jakim wysokotonowym będą grały?

Z Misionami :)
Słyszałem dobry sprzęt car audio, Revelatory na froncie w słupku itd. i niestety mimo dobrych głośników dźwięk był tylko poprawny.
Założyłem sobie dwie opcje, w miarę dobra jakość za niską cenę, lub wysoka skuteczność.
AM-y są do kulturalnego grania na co dzień, do napierdzielania mamy już z Bocianem koncepcję :)

A te AMA-ny to gdzie kupujecie

http://allegro.pl/glosniki-ama-blue...&bi_s=archiwum_allegro&bi_m=reco&bi_c=Product (Głośniki AMA BLUE LINE 130 135mm ~KEF, ROGERS 4OHM)

Powrót