To czy bas jest twardy czy miekki nie zależy bezpośrednio od materiału membrany.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Od czego zależy?
A konkretnie od parametrów.od projektu glosnika
Od czego zależy?
jakos nie pasuje mi ten srebrny pierscien tutaj :/A my dzisiaj takie zabawy (ja i pawel_luk)
Tak samo niektórzy nie tolerują membrany biernej bo brzmienie im przypomina odgłos uderzania w bęben.
zabralem sie za pomiary kolumn omnipolarnych na audio show
Predzej bym powiedzial, ze to wina znieksztalcen fazowych oraz narastania i wygaszania impulsow.
mierzylem tylko jedna sztuke. ciekaw jestem czy wszystkie maja taki przebieg
nawet mam go na kompie. nie umiem sie obslugiwacOprócz praktycznych prób warto też zrobić symulacje dzięki którym będzie mniej błędów w czasie prób. Jest świetny soft do tego celu http://www.randteam.de/AxiDriver/Index.html
-Różnica do przewidzenia. Podobnie metalowe siatki na kolumna PRO też niewiele zmieniają. Sugeruje spróbować nakleić pod siatkę mały foliowy krążek w centralnej osi kopułki powinien osłabić rezonans alumyslalem ze bedzie wieksza roznica
nawet mam go na kompie. nie umiem sie obslugiwac
szybciej jednak bylo zrobic stozki i poswiecic caly dzien na pomiary
to nie jest tak slyszalny rezonans jak w TBFCG. tutaj taki zabieg nie jest wymaganySugeruje spróbować nakleić pod siatkę mały foliowy krążek w centralnej osi kopułki powinien osłabić rezonans alu
- Fakt Alu STX-a gra nadwyraz łagodnieto nie jest tak slyszalny rezonans jak w TBFCG
- No niestety. Z mojego doświadczenia podzielę się że falowód dla " wysokich"powinien być raczej symetryczny maksymalnie jak się da i w miarę krótki. Profil takiego stożka lepiej sprawdza się wykładniczy a nie liniowy. Przy średnich fale rozpraszały się już doskonale. Na Basie też bez problemów ale to akurat norma. Ja się porwałem na projekt 3 drożny i długo go będziemy męczyćpo pierwszej serii pomiarów bylem mocno zawiedziony - brak wnioskow :/