Rozgrzałem dość sporo, termometr pokazywał ponad 90 stopni. Woda bombelkowała, to całkiem blisko 100. A prąd wzrósł do 36,23mV / 0,22R to daje nam ponad 160mA :/
Po dwóch minutach mam 130mA.
Po dwóch minutach mam 130mA.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Borys - zmontuj jakas male klase A. Taka jakas 10-20W grzałeczke na tranzystorach.
Uruchomilbym sobie cos takiego.
Dobra, wymienię, dam znać jutro jak chodzi. BD-ka z grupy 16 nie mam. Zwykła firma ST.Wymien tego MPSA42 na BD139-16, pewnie gdzies masz w szufladzie. I powtorz pomiar jak to wyglada. Napisz mi jakiej firmy masz BD139-16.
Jak dobrze rozumiem tabelke z poprzedniego postu, to jak wzmacniacz stygnie to i bias maleje.
Do kompletu musi być odpowiedni wyświetlacz:Prototyp frontu, podświetlana pleksa, włącznik dotykowy..
[...]
![]()
Na szybko machnięta płytka LEDowa:
[...]
Nieużywane wejścia też będą podświetlone, znacznie słabszym światłem, ale muszę jeszcze dobrać wartość jednego rezystora i zalutować![]()
Tak, tu masz kolejną.Jak dobrze rozumiem tabelke z poprzedniego postu, to jak wzmacniacz stygnie to i bias maleje.
Zapomniałem już jak to fajnie gra
![]()
Kup od chlopakow gotowy produkt![]()
A co tam takiego drogiego jest? Raptem garść elementów.Przypuszczam, że mnie nie stać
Może i garść, ale dość drogich...sporo w SMD, dwie końcówki to ponad 1000 elementówDo tego kawał aluminium, kawał trafa, kawał pojemności...takie nie tanie rzeczy
![]()
Borys, ja już wymieniłem na BDI to samo jest. U góry mam podaną tabelkę dla BD z ST. Pastę miałem cały czas, teraz też dałem. A jak sprawdziły by się TTC004? sprawdzałeś może?