Proxxon robi naprawde dobre klamoty. Super maszyna.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Ja tam zacząłem budowę wzmacniacza od wymiany oświetlenia w garażu, ledy philipsa 4x15W nie nadawały się do roboty.
Zamontowane listwy led/panele led 50W 8 sztuk (po 40zł) i nastała jasność.
Następnie stolik na kółkach pod moją lekko zmodyfikowaną "Zośkę" a Zośka znowu posłuży do odwiertów w alu/stal i ewentualnie drobnych frezów (dokładność to nie jej mocna cecha) w obudowie wzmacniacza.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
https://swiatnarzedzi.pl/pl/p/Tokar...HoO4cyPkNIMBj8fBeaIYu545nnaQhinUaAq5xEALw_wcB
uuu - powaznie tyle to kosztuje? :???:
za tyle da sie kupic duza tokarke z chin!
tyle za to dales?
sztywna? precyzyjna?
a nie lepiej dolozyc 300tys i kupic cos porządnego?! tekst kolegi z pracy ![]() | ![]() |
Fajna i duża (jak na diy potrzeby), na tym już elementy do paczki wytnie.
Oś X chyba najbardziej podatna na odkształcanie będzie. Ale i tak fajnie mieć coś większego.
bedzie stol podcisnieniowy?Zostało jeszcze zamontowanie stołu (MDF 25mm)
odciag koniecznie!!oraz pleksę 5mm na boki aby nie pyliło po całym pomieszczeniu .
Nie , mocowanie będzie się odbywać za pomocą śrub M8 za pomocą muf :bedzie stol podcisnieniowy?
Tak ,też będzie ale dodatkowo montuję plexę na boki od wewnątrz , wrzeciono jest chłodzone powietrzem , więc nawet silny odciąg nie wyłapie mi wszystkiego (na początek będzie to stary odkurzacz + zbiornik cyklotronowy zbudowany z wiadra 10l ,potem odkurzacz przemysłowy)odciag koniecznie!!
Nie rozważałeś spawanej ramy albo stołu pod frezarkę?
podczas spawania zawsze cos sie odksztalciNie rozważałeś spawanej ramy albo stołu pod frezarkę?