• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Nie na temat...
Takie głośniki... ale w jakie auto to jest wsadzone? To jakas stara corsa, polówka czy coś? Widac korbkę od szyb, skajówę i tkaninę jak na leżakach z lat 90tych
ibiza 6k z 97 roku ;)

Ibiza pewnie, szkoda będzie z tym sprzętem sprzedawać.
szkoda sprzedawac i bez tego sprzetu. nowe calutkie podwozie, nowe szyby. flockowana deska...
gdyby nie ruda to jest w idealnym stanie ;)

Tankujesz do pełna, ubezpieczasz i robisz jakieś car audio i podwajasz wartość wozu
za auto zaplacilem 1500zl
nowe opony kosztowaly 1200zl z prostowaniem felg i zmiana
szyby 500zl
flock 300zl
wydech 500zl
hamulce 600-700zl
zawias 300-400zl

no i pewnie jeszcze sporo rzeczy o ktorych juz dawno nie pamietam ;)

aaa - a ibizy nie sprzedaje!
za rok siostrzeniec konczy 18 lat to zrobie blacharke i dam mu w prezencie ;)

Chciałeś efekt mokrego to masz ;)
Poczekaj parę dni to się utwardzi. Co najwyżej po tygodniu położysz jeszcze jedną warstwę.

Nareszcie uruchomiony, na razie na próbę w kawałku profilu alu, sam moduł no... robi robotę :)

Jak ktoś ma suche granie z tego modułu to niech podłączy pod wilgotne głośniki... ;)

Nie no gra do bólu neutralnie, co źródło to inaczej, ale pewne cechy wspólne są cały czas. Przestrzeń i trzymanie membran na basie za pysk - bajka.

Preamp będzie, z sterownikiem żeby wykorzystać wszystkie możliwości. Nie wiem tylko kiedy bo do skończenia mam 10 innych płytek w kolejce.

Oki.
Pytam z ciekawosci, roznie opinie do mnie dotarly.
Bas Cie nie irytuje za bardzo? Klasa D ma tak bezkompromisowy ten bas - taki 0/1 :>

Trochę się wtrącę. Miałem icepower 1200as2 u siebie. Jeśli chodzi o bas.. jakiś tam jest, ale nie ma tak fajnego niskiego zejścia jak na iAMPie. Parę osób może to potwierdzić (nie chodzi mi o to, że tylko iAMP i nic więcej, a o sam fakt, że kolumny pod icepowerem nie potrafiły nisko zejść).

A ja mam totalne inne odczucia, moim zdaniem basu jest porównywalnie do RB-1080 z tym, że jest bardziej kontrolowany. Robiliśmy testy 1200AS2 i przełączaliśmy na Rotela. Fakt nie słuchałem iampa, ale Rb-1080 i krell kav 300i został zdmuchnięty ;), o Xindaku 6800R nawet nie mówię, bo nie miał podejścia ;)

Testy głównie na VA Beethoven Baby Grand, choć przełączyliśmy na ESy Continuum i Aurumy Cantus L2 MK2.

Chętnie @gavron04 wpadłbym kiedyś na kawę i posłuchał, bo widzę, że jesteś z okolic :)

ja nie mam kolumn które mogły by zrobić prawdziwe zejście.. obecnie ;-).. ale na icepowerze jest znacząco lepiej niż miałem.. testowaliśmy magnepany na tym icepowerze.. i dynamika i zejście poprawiły się znacznie.. więc prądu i impulsu nie brakuje.. jak wyżej jednakże... co podasz na wejście to dostaniesz na wyjściu... nie ma podbarwień.. i tu niektórym w gusta nie trafia..

Chyba rok temu kupiłem od kogoś z forum USB 3lite... Spięte z modułem DSP od analog device, przetwornik wbudowany od AD. Wyjście symetryczne prosto na Icepower.

Dlaczego ja tego wcześniej nie pospinałem ?... ogień brzmienie.

.3lite - gratki, niezły ten moduł Ci wyszedł, w takim zestawieniu pierwszy DAC mi wyszedł który nie ma problemów z przesterem cyfrowym ;)

Powrót