• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Jeszcze 2 tygodnie czekania na zamówione głośniki a obudowę prawie wykonałem zostało wyrównać krawędzie i zaokrąglić frezem, nie obeszło się bez problemów bo z pośpiechu za słabo dokrecilem cyrkiel i wyjechał poza obrys wysokotonowca:razz:,będzie to soundbar do sypialni wykonany ze starej szafy na głośnikach hi-viB4N i dayton nd20fa-6🤪

Ostatnia edycja:
Po długim czasie...

aba3e8f99e23b859f9a6d12dafc2b05d_1591565291.jpg

pcb wykonane na cnc cynowane bez prądowo

3d3bd1ecabc2a8e27d069aab5499385f_1591565286.jpg

i działa w końcu (no prawie...)

71f82e571866511c7fa7044432000928_1591565290.jpg

Bardzo dobry efekt daje taki trojkąt, piramida (4 scianna) w gornych rogach pomieszczenia.
Na razie mam taka prowizorke do testow:

Z tyłu są tylko 3 "listewki" z HDF-u o szerokości 10cm, przymocowane na małe gwoździe.
One tylko służą do wzmocnienia ramki oraz aby wełna była na zadanej głębokości w ramce.

Długo się przymierzałem do tego i wreszcie piszę swój pierwszy post.
Na początku chciałbym wszystkich przywitać :biggrin:
Dosyć długo przeglądam i czytam forum, a w końcu postanowiłem też pokazać co sam działam.
Przesyłam dzisiejsze prace. To co powstaje to projekt 2.5 way STX FGX + ALX oczywiście z forum.
1dbdd52e00c767ba3abb7219bc46e26b_1591999105.jpg

Jak czas pozwoli po weekendzie usiądę do CNC i wytnę resztę formatek.:thumbsup:

Dostałem długo oczekiwane zamówienie i polutowałem zwrotnice.Oczywiscie wpadłem na pomysł aby zamontować wzmacniacz w obudowie z wejściem optycznym i tu nasuwa się pytanie czy jest taki układ na pcb na aliexpress oprócz gotowców takich jak alientek, sabaj czy tooping?

Ostatnia edycja:
Owocny weekend

Po kilku latach leżenia części w piwnicy, dzisiaj w końcu zagrało. Na dole dwie sztuki BSW 184II (a właściwie to AWX i BSW) w górze beymy w tym świetny CP350ti

Brakuje gąbki w kratach na dole i sterownik do icepowerów musze skończyć, ale uszy już cieszy.

Na tę chwilę optyk przez denona avc11sr:lol:docelowo ma być coś małego

Ostatnia edycja:
Powrót